Antonina on emane linnakiisu. Ta on Viljandi linnast pärit ja jõudis varjupaiga hoole alla sügisel, 20. septembril. Kahjuks on Antoninal olnud kurb minevik, nimelt pidi see kass oma omanikuga hüvasti jätma, kui too sügisel teise ilma läks. Ühel hetkel avastas Antonina end täiesti üksiku kassina, kel ei olnud alles enam ühtegi pereliiget, kes tema eest hoolt kannaks, rääkimata mõnest paist või hellast sõnast. Nii ei jäänud sellel tüdrukul muud üle, kui suureks kasvada ja õppida oma eluga iseseisvalt toime tulema. Kõht oli tühi ja meel nukker. Antoninast sai tänavakass, kes naabrite teavituste peale lõpuks varjupaiga hoole alla jõudis.

Täna on Antoninal soe katus pea kohal, kõht täis ja elu palju ilusam, kuid endiselt ei ole tal perekonda, kes teda kogu südamest armastaks. Loodetavasti helgib Antonina tunneli lõpus valgus ja meie seas leidub keegi, kes teda aidata saab.

Raske mineviku tõttu on Antonina iseloomu poolest hakkaja tüüp. Õppides oma eluga iseseisvalt toime tulema, ei anna see kass niisama lihtsalt alla ning on võimeline vajadusel enda eest ka seisma. Just nii seal tänaval ju ellu jääb. Antonina armastab tähelepanu keskpunkti, kuid samas hindab kõrgelt ka vaikust ja rahu. Kõige paremini tunneb ta end lihtsalt ilusa diivanikaunistusena hubases ja soojas toas. "Palun lase mul niisama ilus olla, ära tule minu kasukat jälle sassi ajama," võib selle kassi mõtetes kõlada, kui keegi teda rõõmsalt väntsutada tahab.

Välimuse poolest on see kass teistsugune kui teised Viljandi varjupaiga kassid. Ta on pärslaselaadne kass, kellel on lühikene nina, kuid väga kohev ja särav kasukas. Oma pika karva eest hoolitseb Antonina hästi.

Antoninal nagu ka teistel pärslastel on nõrgaks kohaks just silmad, mis tuult saades võivad kergesti vett jooksma hakata. Ka tolmu, liiva jm prahi peale on need tundlikud, mistõttu sobib Antonina hästi pigem tubase eluviisiga kassiks.

Antonina on kass, kes oma iseloomu poolest ilmselt päris igaühele ei sobi. Ta ei taha liigset väntsutamist ja intensiivset lähenemist. Pigem soovib Antonina oma kõrvale kedagi, kes austaks tema piire, laseks tal diivani peal nurru lüüa ja elu nautida. Teistest loomadest hoiab Antonina rahulikult eemale. Need ei häiri teda ning tülinorija tüüpi ta ei ole, kuid Antonina suhtub teistesse loomadesse ükskõiksuse ja pisut üleoleva hoiakuga, justkui vaatleks neid kui oma alamaid, kes tähtsusetult ringi traavivad.

Antonina on steriliseeritud kass.

"Koduleidja" projekti suurtoetajaks on Eukanuba, kes paneb igale "Koduleidja" projekti kaudu kodu leidnud varjupaigaloomale kingitusena kaasa kotitäie toitu.

Kui leiad, et Sinul on võimalik Antoninat aidata, siis rohkem infot tema kohta leiad Viljandi varjupaigast helistades 5238626 või kirjutades viljandi@varjupaik.ee.