Koerad võivad üksinda koju jäädes tunda end ebakindlalt ja seetõttu ka närviliselt. Halvemal juhul võivad nad pere äraolekul hakata haukuma, ulguma ja mööblit närima. Pole ka võimatu, et koer on vahepeal korda saatnud põhjaliku laastamistöö. Selleks, et seda ei juhtuks, on kõigepealt oluline luua koerale keskkond, kus ta tunneks end hästi ja turvaliselt. Koer peab teadma oma kohta ja talle peab olema võimaldatud piisavalt tegevusi, mida üksinda olles teha.

1. Pikk ja mõnus jalutuskäik

Tee oma koeraga enne kodust lahkumist üks pikk ja mõnus jalutuskäik. See väsitab teda füüsiliselt ja mõjub samamoodi nagu inimesele mõjub füüsiline treening. Nii toimides tagad, et sinu äraolekul ei tunne koer hirmu üksinduse ees, vaid ta kasutab aega hoopis kosutava uinaku tegemiseks.


2. Paku koerale tegevust

Kui su koeral on oma mänguasjad, mis talle huvi pakuvad, hoiab ta oma hambad mööblist eemal. Eelkõige tahavad närida just kutsikad. Koerale mänguasju valides eelista vastupidavamaid, näiteks on üheks selliseks on klassikaline KONG, mille sisse saab ka maiustusi peita.

3. Sea koerale sisse mugav ase

Kindel ja mugav magamiskoht pakub koerale turvatunnet ja tõenäosus, et ta sinu äraolekul magab, on märksa suurem. Jäta koera pessa näiteks tema lemmiktekk või -mänguasi. Kodust ära minnes võid jätta ka raadio mängima, et kodu tunduks koerale vähem tühi.



4. Eemalda ahvatlused

Kui vähegi võimalik, siis eemalda oma lemmiku vaateväljast kõikvõimalikud ahvatlused, mida ei sa taha, et ta võimalike mänguasjadena kasutaks.