Noor vasikas võõrandatakse emast ja seotakse köitega grupi “treenerite” poolt kinni. Seejärel hakatakse teda toore jõuga väänama positsioonidesse, milles ta peab hiljem esinema peab.

Foto: Wikimedia.org

Elevandi treenimisel kasutatakse spetsiaalset konksu, bullhooki, et elevandivasikat kontrollida. Neid instrumente kasutatakse elevandi torkimiseks nii tsirkuses kui ka allumiseks vastavalt inimese soovile. Konkreetne instrument on keelatud mitmetes USA linnades.

Foto: Flickr.com

Pikk treeningprotsess on piinarikas, nii füüsiliselt kui ka emotsionaalselt. Elevandibeebid on sageli oma emadest julmalt võõrutatud ammu enne, kui julm tsirkuseks treenimine alguse saab.

Mõnikord lõppeb asi ka elevandi tapmisega. 8kuune vasikas Ricardo eutaniseeriti aastal 2004, kuna ta kukkus treeningu käigus alla kõrgelt platvormilt, kus tal seista kästi. Ta murdis kaks jalga. Mõned aastad varem uppus kolmeaastane elevant, kuna ta üritas meeleheitlikult treeneri bullhooki hoopide käest põgeneda.

Seda meetodit kasutatakse ka Tais ning paljudes teistes maades, kus elevandisõit või elevandi tööjõud sage nähtus on. Selline piinarikas treenimismeetod purustab elevandi isiksuse ja tema iseloomu. Treenimine võib sageli hõlmata elevandi julma peksmist, näljutamist ning magamatust.

Foto: Pixabay.com

Kahjuks selleks, et elevant oleks niivõrd kuulekas ja inimeste poolt kontrollitav, peab ta käima läbi sarnase treeningprotsessi nagu piltidelt näha võis. Parim viis, kuidas sellele vastu hakata oleks vältida kõikvõimalikke meelelahutusprogramme ja tsirkuseid, kus kasutatakse elevante, kes on sunnitud esinema, tegema trikke, lõbusõite inimestele või muid loomuvastaseid ülesandeid. Sama kehtib ka kõigi teiste metsloomade kohta.
Õnneks on inimesed, kes tegelevad päevast päeva sellega, et loomad sellisest väärkohtlemisest päästa, vahendab The Dodo.