"Pühapäeval helises telefon, mille kõnes teavitati, et Viimsi ehitusplatsilt on leitud kolm imeväikest jänesepoega," kirjutab Eesti Metsloomaühing om Facebooki lehel.

Ehitusplatsil ei olnud jänestel turvaline ja oht viga saada oli suur. Samas just veoauto kõrvale oli ema nad jätnud, mistõttu oleks pojad igal juhul sinna tagasi pöördunud, isegi siis, kui inimesed nad ohutumasse kohta tõstnud oleks.

Just seetõttu otsustas ühing pojad ohutsoonist ära tuua ja enda hoole alla võtta. Kolm jänesepoega sattusid Harjumaa piirkonnajuhi Eino juurde. Kohapeal selgus, et pesakonna kaks pisemat olid väga kõhnad ja nälginud. Eino jõupingutuste peale hakkasid kolmikud lõpuks lutipudelist tasa ja targu sööma, kuid selleks pidi mees kõvasti vaeva nägema. Tänaseks on aga Eino pingutused vilja kandnud ning need armsad jänesepojad kosuvad ja söövad kenasti.

Sellega aga Harjumaa piirkonnajuhi seltskond ei piirdunud. Vaevalt kui Eino kolme väikese poja olukorra kontrolli alla sai, tuli kõne Õismäe lasteaiast leitud jänesepoja kohta. Lapsed olid väikest poega hoovis märganud ja viisid ta õpetajale näitamiseks. Kuna lasteaia mänguplats ei ole jänesepojale kindlasti turvaline elupaik ning lisaks tõid ta lapsed juba oma pesast ära, siis jõudis ka see õnnetu sell Eino hoole alla.

Eesti Metsloomaühing aga tõdeb, et jänesepoegasid on väga raske üles kasvatada ja nende suremus on kõrge. Siiski kirjutab ühing oma Facebooki lehel, et mitut poega on koos lihtsam sööma saada ja üksteise kõrval on neil ka suurem tõenäosus ellu jääda.

Hetkel on Eino hoole alla neli väikest jänesepoega, keda ta hoole ja armastusega kasvatab. Lasteaiast leitub jänesepojaga näeb mees veel vaeva, sest lutipudelitoit on metsloomale võõras.

Looma- ja linnupoegade hooaeg algas ja teateid abi vajavatest lindudest ja loomadest jõuab metsloomaühinguni igapäevaselt. Selleks, et nad saaksid vastu võtta ja aidata võimalikult paljusid, palume ühing siiralt kõigi loomasõprade abi ja toetust.

"Kui tunned, et ühingu töö kõnetab sind, arvad, et see on vajalik ja tahaksid neid aidata, siis selleks võid oma panuse anda annetades Eesti Metsloomaühingu arvelduskontole EE952200221067573100 (Swedbank). Selgitusse: Jänesepoegade või metsloomade ja -lindude abistamiseks!

Eesti Metsloomaühing paneb kõigile südamele, et märgatud jänesepoega ei ole vaja koju tassida. Sellega teete te loomale kahju. Kui tundub, et loomake on hädas või on ta kohas, mis ei ole turvaline, siis tasub kõigepealt ühendust võtta Eesti Metsloomaühinguga, kes olukorda hindab.

Toimida võib järgmiselt:

1. Tehke temast pilt!
2. Ärge puudutage teda, tal ei ole õues külm! Emad tulevad oma poegi toitma!
3. Helistage meile tel 56 32 22 00! Me hindame olukorda ja anname nõu kuidas käituda!
4. Me kindlasti ei soovita jänesepoegi ise toita!