Kas kõik koerad sirtsutavad autorehvidele?

Sageli meeldib autorehvidele sirtsutada isastele koertele, kelle vanus jääb vahemikku 6–9 kuud. Urineerimine tähistab nende jaoks mitmeid olulisi asju. Koera uriin sisaldab hormoone, mille abil omavahel suheldakse. Teisisõnu: kui koer sirtsutab rehvile, jätab ta endast maha justkui visiitkaardi, mis ütleb teistele koertele "mina olin siin". Lisaks sirtsutavad koerad autorehvidele, et oma territooriumi tähistada.

Paljud koerad sirtsutavad püstistele asjadele

Spetsialisti arvates teevad koerad seda, sest soovitakse, et nende "visiitkaart" oleks teiste koerte jaoks nina kõrgusel. Niisiis pole mõtet madalale lasta, sest muidu ei tunneks teised liigikaaslased uriinilõhna.

Autorehvid kui Rootsi laud

Rehvidel on terve valik erinevaid lõhnu: uriin, väljaheited, toit, prügi ja mida iganes muud veel. Tundub rõve? Aga koerte jaoks on see justkui midagi imelist. Mitte miski ei paku koertele suuremat huvi kui autorehvid, sest tegemist on nagu lõhnamaailma Rootsi lauaga.

Lisaks eelistavad koerad, et nende lõhn püsiks millelgi eriti kaua. Ja mis oleks veel mõnusam kui autorehv, mis veereb mööda linna ringi? Mõelda vaid, kuhu see kõik jõuab. Ja mitu koera seda uriinilõhna oma ninasõõrmetesse veel tõmbab?

Mida teha, et koer autorehvile ei sirtsutaks?

Eriti keeruline võib see olla koeraga, kes on kodune. Neil on kindel arusaam, et õues võib igale poole põit kergendada ja toas ei tohi.

Proovi nii, et kui koer ei sirtsuta autole, siis premeeri teda millegagi. Snäkid olgu head, sest nii on koer rohkem motiveeritud mitte rehvile urineerima. Kui lähed autost mööda ja koer tunneb rehvi vastu suurt huvi, juhi ta tähelepanu mujale. Kasuta ka fraase "ei tohi!" ja "jäta kumm rahule!".

Kui suudad koera tähelepanu mujale juhtida ja koer vaatab sulle otsa, siis anna talle maiust.

Allikas: cuteness.com