Valjud paugud, heli ja eredad tuled võivad meie lemmikute jaoks olla hirmutavad ning põhjustada loomale stressi, ärevust või isegi surmahirmu. Kuidas aidata ja kaitsta oma lemmikut?

-loo siseruumides turvaline paik, kus lemmik saaks peituda (vaikne tuba tuttavate mänguasjade ja tekikestega, puur vms;

-pisiloomade puuris peaks olema pelgupaik, kuhu loom saab joosta;

-sulge aknad, tõmba kardinad ette ning lülita sisse rahustav muusika;

-jaluta koera rahulikumatel kellaaegadel;

-koera on võimalik treenida kandma spetsiaalseid kõrvaklappe või nn torusalli, kuid seda tuleb treenida järk-järgult, et ei tekitaks loomale stressi juurde;

-hoia aknad suletud - kass võib ehmudes proovida põgeneda;

-kaalu rahustavate vahendite kasutamist, kui sa tead, et su lemmik on kartlik ja valjud helid tõsiselt hirmutavad teda. NB! Rahustavate vahenditega tuleb alustada võimalikult varakult - konsulteerige oma arstiga juba täna, et leida oma lemmikule parim variant.

Koeraga jalutades peab olema koer rihmastatud aastaringselt, aga tahame sellele praegusel perioodil eriti rõhuda. Paugu peale võib koer ehmuda ning ära joosta - igaüks meist mõtleb, et „minuga koeraga nii ei juhtu“, kuniks juhtub.

Tee kindlaks, et su lemmik on kiibistatud ja registreeritud - seda ka toakasside puhul. Kiip küll ei näita aktiivselt looma asukohta (selleks on erinevad GPS kaelarihmad), kuid aitab tuvastada omaniku ja loom jõuab kiiremini koju tagasi.