Eesti-ungari päritolu Sándor Martin Stern oli hariduselt graafik, enim tuntud ja tunnustatud just loomade kujutajana. Sterni loodusvaatlustel põhinev pildilooming sisaldab lisaks dokumentaalsetele joonistustele ja avarellmaalidele ka raamatuillustratsioone, logosid ja postmargi kujundusi.

Illustratsioonidest on kõige tuntumad Ernest Seton-Thompsoni raamatule „Lugusid loomadest“ (Eesti Raamat, 1971) valminud joonistused, logodest mitu varianti Tallinna loomaaia tunnuseks olnud loomaaia esimesest asukast ilves Illust ning Euroopa Loomaaedade ja Akvaariumide Assotsiatsiooni (EAZA) logo. Filmimaailma on ta panustanud mängufilmi „Vallatud kurvid“ (1959, panoraamversioon „Ohtlikud kurvid“, 1961) kaasstsenaristina koos Dagmar Normetiga. Valik mälestusi loomaaias toimunud seiklustest on ilmunud raamatus „Sandori loomalood“ (Huma, 2005).

Tallinna loomaaiaga oli Stern seotud juba 1949. aastast ja igapäevaselt töötas kunstnik loomaaias 1961. aastast, mil direktori ametikohale asus tema vend Karoly Stern. Tõelise loomafanaatikuna ei piirdunud Sandor üksnes joonistamistundidega – võõrad ei olnud talle ei ulukihooldaja, loomapüüdja ega asendusema rollid. 1984. aastast hakkas Stern juhatama loomaaia animalistika ringi ja tegi seda järjepanu enam kui 25 aastat.

Näituse koostajad, kunstnik ja illustraator Kadri Roosi (1975) ning kunstnik, kunstiõpetaja ja -õppejõud Margot Kask (1974), on tema õpilased loomaaia animalistika ringi päevilt.