Esimene taoline suurem abistamine leidis aset 2014. aastal, mil varjupaigast võetud kuueaastane koer Rex sai üle kivihunniku joostes raske jalatrauma ja operatsiooniks tuli maksta pea 1000 eurot. Rexi peremees oli just töötuks jäänud ja piiratud majanduslike võimaluste tõttu oleks jäänud vajalik operatsioon tegemata.

Suure murega tuli ta varjupaika ja nägime kohe, kui väga see mees oma loomast hoolib ja teda aidata soovib. Ehkki ka varjupaiga rahalised võimalused on piiratud ja ka meil ei olnud 1000 euro suurust summat võtta, otsustasime, et proovime aidata – palusime sotsiaalmeedia vahendusel inimestelt abi. Rexi ja tema peremehe abipalve levis kaugele ja läks paljudele südamesse. Meie üllatuseks kogunes Rexi heaks lausa 4500 eurot. 

Pärast seda sai vastu võetud otsus, et lubame jagada varjupaigaloomale kodu pakkujaga vastutust, kui tema võetaval lemmikloomal on diagnoositud haigus, mis allub ravile. Tänu Rexile saime aidata veel teisigi loomi. 

Mõned loomad, keda oleme viimastel aastatel sellisel viisil aidanud:

Musja – Läänemaa varjupaigast võetud vanemas eas koer Musja puhul selgus kodus, et ta vajab hambaravi. Teatavasti võib see olla päris kulukas ja uuel omanikul ei olnud võimalus veterinaararveid ise tasuda. Varjupaikade MTÜ tasus Musja hambaravi eest 327 eurot.

Musja sai varjupaiga abiga hambaravi

Pluto – Valga varjupaigast võetud vahva koer Pluto vajas ootamatult põlveoperatsiooni. Omanikul oli võimalus pool sellest ise kinni maksta. Varjupaikade MTÜ tasus Pluto põlveoperatsiooni eest 900 eurot. 

Pluto sai varjupaiga abiga põlve korda

Salem - Ukraina sõjapõgeniku kass, kes vajas Eestisse saabudes arstiabi. Tema lugu on siin: 

Ja loomulikult Öko, kellele veel endiselt kogume annetusi. Öko raviarved ulatuvad 6000 euroni, millest 3850 oleme lubanud ise kinni maksta. Temast võib pikemalt lugeda siit!