Kuna siiami kassid on reeglina väga head suhtlejad, võtavad meeleldi osa ühistest tegevustest ja oskavad end inimesele arusaadaval moel väljendada, kutsutakse neid ka kass-isiksusteks.

Ameerika Ühendriikide füüsik Jack H. Hetherington avaldas 1975. aastal teadustöö, mille kaasautoriks märkis kellegi F. D. C. Wheeleri. Hiljem selgus, et tegu oli tema siiami kassi Chesteriga. Allkirja asemel ilutses töö all kassi käpajälg.

Oma energilise olemuse ja erksa mõistuse tõttu vajab siiami kass pidevat stimulatsiooni, et mitte tülpinuks ja pahuraks muutuda. Siiami kass on võimeline järjepideva harjutamise korral alluma ka sõnalistele käsklustele. Eksperdid soovitavad talle füüsilise tegevuse kõrval võimaldada ka pidevat peamurdmist ja mõistatusi.

Siiami kass kipub muutuma ka üleannetuks, seda iseäranis siis, kui talle tegevust ei leidu. Pole ime, et teda on niisugusena kujutatud näiteks Disney filmis „Leedi ja Lontu“.

Kuigi siiamite keskmine eluiga kipub teiste kassitõugudega võrreldes madalamale jääma, on maailma vanima isase kassi tiitel just selle tõu esindaja Scooteri käes. Tema elas 30-aastaseks.