Talitajad kaunistasid leopardiemanda elupaiga juubilarile kohaseks, kuid valvas ja ettevaatlik Darla tuli uut sisustust üle vaatama alles siis, kui kõik inimesed olid lahkunud. Isegi väärt lihakäntsakas jäi õhtutundideni tihastele nakitseda.

Leopardiemanda Darla sünnipäev

Maksimaalse eluea lähedale jõudnud leopardiemand sündis Berliini loomaaias, Tallinnas elab ta alates 2005. aasta novembri lõpust. Siin kohtus ta oma paarilise, Tallinnas sündinud amuuri leopard Freddiga ja kasvatas üles viis pesakonda, milles kokku 12 leopardikutsikat. Noor Darla osutus väga hoolitsevaks ja heaks emaks juba esimese pesakonna üleskasvatamisel. Alates teisest pesakonnast said kutsikate ootusest ja sünnist pesakambrisse paigutatud infrapunakaamera vahendusel osa kõik huvilised üle maailma.

Darla kutsikad on leidnud kodud erinevates maailma loomaaedades ja enamik neist on andnud ka järglasi. Kaks aastat tagasi sündisid Toledo loomaaias Ameerika Ühendriikides (ja kasvasid ka üles) kaks Darla neljanda põlvkonna järglast

Vanus on teinud väärika leopardiproua ettevaatlikumaks ja vähem liikuvaks, kuid ta armastab endiselt ronida kõrgele riiulile sooja kevadpäikese kiirtesse tukkuma. Hambad on Darlal korralikud, samuti oskab ta endiselt hästi varjuda, hääletult luurata ja vaikselt peitu pugeda.

Tallinna loomaaia amuuri leopard Darla