Peaministri ülemhiirepüüdja

Ainult kolm kassi on ametlikult selle uhke tiitli omanikuks saanud. Suurbritannia peaministri residentsis, mis asub tuntud aadressil Downing Street 10, on kõige kuulsam hiirepüüdja olnud kass Humprey, kes alustas oma kurikuulsat eluteed kodutu kassina. Õnneks saatus naeratas Humprey'le ning talle omistati auväärne ülemhiirepüüdja ametikoht 1988. aastal. Pikka aega väärikalt oma kohustusi täitnud Humprey läks 2006. aastal kassiparadiisi.

Hiiretõrje ülem

Inglismaal Huddersfieldi raudteeajamas ajab perroonil tuvisid taga ja likvideerib hiiri kass Felix, kes sai nime enne, kui tema tõeline sugu ilmseks tuli. Nimelt pole Felix mitte kõuts, vaid hoopis kaunis kassiproua. Felix ühines jaama töötajatega 2011. aastal olles kõigest üheksanädalane. Hiljaaegu tänati teda viis aastat tehtud tubli töö eest ja ülendati Huddersfieldi raudteejama hiiretõrje ülemaks, kingiti aumärk ja anti üle kaunis kollane töövest.

Felixist saad pikemalt lugeda SIIT.

Jaamaülem

Jaapanis Kishi raudteejaamas oli samuti töötajate ridades üks kass, kes pidas jaamaülema auväärset ametit kuni 2015. aastani, mil ta 16-aastaselt südamerikke tõttu suri. Kass nimega Tama kasvas üles kodutuna, kuid kojati üles jaamaülema poolt ajal, mil jaama külastas väga vähe reisijaid. Peale Tama tulekut aga reisijate arv kasvas, sest kõik tahtsid neljajalgsele jaamaülemale pilgu peale visata. Tama sai kuulsaks ning kui ta suri, kogunesid tema matustele tuhanded fännid. Tamale omistati postuumselt tiitel - austusväärne igavene jaamaülem. Tema ameti võttis üle uus kass, kes kannab nime Nitama.

Liiklusohutuse jälgija

Niipea kui Sable'i omanikud kolisid 2011. aastal Washingtoni osariigis asuvasse Richlandi, ilmus lähedalasuva kooli juurde ülekäigurajale musta värvi kass. Sable'i sisemine kell käskis iga päev minna ülekäigurada valvama viis minutit enne kui paljud lapsed kooli tulevad ja ta jälgib liiklusohutust ka laste koolist tuleku ajal.

Raamatukoguhoidja

Kuzya oli Venemaal Novorossiiskis elav metsik kass kui ta võeti ühte kohalikku raamatukokku elama. Töötajatele Kuzya meeldis, sest ta lõbustas lapsi ning meelitas oma armsa olekuga inimesi raamatukokku. Tubli töö eest vormistatigi talle töökoht raamatukogus.

Postikass

19. sajandi 70ndatel võeti Belgias Liege linnas postikassidena tööle 37 hiirekuningat. Pole vist üllatus, et nad ei saanud oma tööga kuigi hästi hakkama ja vahel kulus neil koguni päevi adressaadini jõudmiseks.

Astronaut

Félicette oli esimene ja ainus kass, kes kosmoreisisi edukalt üle elas. 1963. aastal kosmosesse saadetud kass jõudis pea 15 minutit kestnud kosmoselendu taas koduplaneedile.

Linnapea

Alaskal elaval kassil nimega Stubbs on amet, mis paljusid kadedaks teeb - ta on linnapea. Linnapea ametit on Stubbs pidanud alates 1997. aastast, mil ta oli veel vallatu kassipoeg. Uhke ametiga kaasneva luksusega harjunud Stubbs läheb igal pärastlõunal lähedalasuvasse restorani ja joob veiniklaasist palderjanileotist. Stubbs oma pika elu jooksul kõike näinud: ta on üle elanud lõukoerte rünnaku ja tema pihta on koguni revolvrist tulistatud.

Hotellis külaliste vastuvõtja

Matilda töötab New Yorgis asuvas Algonquini hotellis. Sellel linna ühel vanemal hotellil on pikk traditsioon hoida oma töötajaskonnas ka mõnda kassi.

Politseikass

Kui politseikoerad on tavalised, siis politseikasse niiväga ei kohta. Kass nimega Lemon on Jaapanis asuva Kyoto politseijaoskonna täiväärtuslik liige. Ta kannab uhket univormi, viibib koos kolleegidega töölähetustel ja rahustab kuriteoohvreid.