Siiam

Lisaks sellele, et nad näevad head välja, on neil ka suurepärane iseloom. Kogu kassirahva hulgas paistavad nad silma kui jutupaunikud ja valjud rääkijad. Ta mitte ainult ei vasta sulle näugumisega, vaid võib sinu süles istudes lausa monoloogi pidada.

Bali kass

Need kiisud on omanikku väga kiinduvad ja nende jutustamisoskus on tähelepanuväärne. Erinevalt valjuhäälsetest siiamitest on nende hääl küll veidi pehmem ja mahedam, aga juttu jätkub neilgi. Kui sa otsid veidi pikemakarvalist jutustajat, siis tema on õige valik!

Orientaali kass

Orientaali kass võib sinuga kogu oma elulugu jagada. Ta räägib sinuga siis, kui sa hambaid pesed, sööd või üritad kingapaelu siduda. Ühesõnaga - ta on alati ja kõikjal kohal ning valmis oma lugusid rääkima. Selle tõu esindajaid on paljudes värvikombinatsioonides, nii et saad lausa valida, mis värvi jutupaunikut sa kaaslaseks tahad.

Tonkinese

Ei tasugi vist mainida, et seegi armastusväärne ja jumalik kass armastab rääkida. Aga tema eripäraks on see, et ta räägib ainult siis, kui tal ka midagi öelda on. Niisis, kui ta sinuga räägib, ole valmis vastama, sest tühja juttu see kass juba ei aja!

Burma kass

Heasüdamlikel burma kassidel on olemas nii väline kui ka sisemine ilu. Oma lahke ja sõbraliku loomu poolest sobivad nad ka lastega perre. Ta jutustab sinuga meeledi, kui sa ainult võimaluse annad.

Singapura

Nendele kuninglikele kassidele meeldib kõrgete kohtadel istuda, mis sobib nende kuningliku välimuse ja olekuga igati. Kui nad sinuga räägivad, siis pehmel ja armasal toonil. Sellele kassile võid julgelt oma saladusi sosistada, ka tema jagab enda omi sinuga.

Kartuusia kass

Kartuusia kassid on erilised sellepoolest, et suheldes kasutavad nad siristavaid häälitsusi. Kui omanikku pole ligiduses, sobib kiisule vestluspartneriks ka tõukaaslane. Omavahel siristamist võib jätkuda kauaks.

Birma kass

Kohevakarvaline, imeilusate siniste silmadega birma kass on hea perekiisu. Kui sa tema mäugumisele ilusti ja sõbralikult vastad, saad temast väga hea jutukaaslase.

Ameerika curl

Ameerika curl ei ole üleliia jutupaunik, kuid kui tal midagi öelda tahab, teeb ta seda pigem häält väristades ja justkui kudrutades. Ka iseloom on neil tore - nad on uudishimulikud ja muidu toredad kaaslased.

Allikas: Iheartcats