Kuna Äpu teekond on olnud niivõrd keeruline, siis seda enam teeb vabatahtlikele rõõmu, et räämas kasukast, paistes näost ja hirmul kassist ei ole enam midagi alles – valge kasukaga, pontsakas, eluga rahul ja valudest vaba Äpu on iga kassisõbra unistus!

Äpu armastab kaisus magamist! Tema ajutise hoiukodu perenanaise sõnul on Äpu see, kes on rasketel hetkedel alati toeks. Ta poeb sülle ja rahustab oma sügava nurrumisega igaühe maha. See on tema viis öelda "usu mind, see kõik möödub, olen sinu jaoks alati olemas!".

See ei ole kokkusattumus, et hoiukodu kõige kallima, vaid kolme aasta vanuselt õmmeldud kaisulooma nimi on samuti Äpu. Selle loomakese toel on ju kõik elu raskused ja mured koos läbi elatud. Koos on kogetud armastust ja jagatud ka õnnelikke hetki. Nii sobis see nimi just sellisele erakordsele kassikesele justkui valatult.

Laudast päästetud kassil on meditsiinilistel põhjustel eemaldatud mõlemad kuulmekäigud, seetõttu ei tee ta teist nägugi kui tolmuimeja teda taga ajab või keegi seina auku puurib, tema on nõus seltsi pakkuma ka kõige mürarikkamate tegevuste juures. Äpu sabajuurel on vanast traumast arm. Seda piirkonda on arstid pidanud ka opereerima, et tualeti kasutamine kassikesele probleeme ei valmistaks.

Pärast seda aastapikkust tervenemisteekonda on Äpu lõpuks ometi terve ja valmis! Viimaks ometi on ka temal võimalus oma elu uuelt leheküljelt alustada ja minna päriskoju, kus lüüa nurru, veeretada palle, jahtida suletutte ja jagada seda piiritut armastust, mis temas peitub! See ei ole teda jätnud ka kõige raskematel hetkedel. Äpu on südamlik kass, kes ootab, et pärast seda aastat, mille jooksul ta ei ole mitte kordagi alla andnud, vaid on pidevalt ainult võidelnud, leidub nüüd üks hea inimene, kes on valmis ka Äput aitama. Sest mille nimel ta siis üldse muidu võitles? Olgu veel öeldud, et Äpu saab suurepäraselt läbi ka kõigi teiste kassidega!

Kui Äpu lugu puges Sulle südamesse ja just Sinu kodu ootab üht armast kaisulooma, siis Äpu kohta saab lisainfot aadressil saareloomad@saareloomad.ee.