"Selline vaatepilt avanes viis minutit tagasi. Lisan, et meil ei ole kassi! Ma palun, korjake oma kassid vähemalt ööseks kokku. Esiteks võib see olla kassile endale ohtlik. Ehk lähme nädalavahetuseks maale või kass jääb kaela pidi akna vahele kinni? Leian, et lasta oma kassil hulkuda on väga vastutustundetu," jagab lugeja Raasiku valla Facebooki grupis oma muret.

Ka Eestimaa Loomakaitse Liit on seisukohal, et kodukassidele on suurimaks ohuks just tuulutusasendisse jäetud aknad, mille vahelt nad püüavad õue pääseda, aga võib juhtuda, et jäävad sinna vahele pikkadeks tundideks lõksu ning pahatihti põhjustab see looma surma.

Õnneks pääses fotol olev sissetungija seekord eluga. Perenaine võttis kassi sülle, lasi ta õue tagasi ja kass kalpsas rõõmsalt minema.

Siiski tasub praeguste palavate ilmadega, mil inimestel koduaknad pidevalt lahti on, äärmiselt ettevaatlik olla. Taolise olukorra vältimiseks soovitab ELL paigaldada spetsiaalsed võrgud, mis takistavad kassidel akende vahele pugemast. Kuidas oma lemmikul palavatel suvepäevadel silma peal hoida? Loe Eestimaa Loomakaitse Liidu soovitusi SIIT.