Ta lobiseb

Kui kassid on õnnelikud ja pererahvaga rahul, võivad nad olla vägagi jutukad. Ega kass ei erine sinu teistest sõpradest — temagi tahab sulle oma elust jutustada ja päevamuljeid jagada. Tegelikult tahab ta sulle rääkida kõigest! Kui sa tähelepanelikult oma miisu hääletooni kuulad, siis pane tähele, kas ta näub kõrgel toonil või madalal toonil. Kõrgem toon on märk suuremast rahuolust. Kui hääletoon on madalam, on kass veidi häiritud. Võimalik, et tema toidukaussi pole piisavalt täidetud.

Ta on lõdvestunud

Rahulolev kass sätib pikutades käpad korralikult kõhu alla. Sellega ta näitab, et ta on lõdvestunud ning talle meeldib tema eluase ja need inimesed, kellega ta ühist katust jagab.

Saba on vägagi kõnekas

Õnnelik kass käib ringi sirge ja ülestõstetud sabaga. Kui seejuures on sabaots veidi keerdus, on see märk, et kiisu on pisut uudishimulik ja mingi olukord vajab ülekontrollimist.

Kiisu silmad ei valeta

Pikutav ja aeglaselt silmi pilgutav kass on eluga väga rahul. Kui sa kassile otsa vaatad ja ta ta sulle silmi vastu pilgutab, see see tema viisiks öelda, et paremat hoolitsejat on tõesti raske tahta.

Vurrud

Ka vurrud on kõnekad. Kui kassi vurrud ei ole ettepoole suunatud ega vastu põski surutud, on see märk, et ta on enesekindel ja tunneb end hästi. Kui lõdvestunud kass haigutab pikalt ja aeglaselt ning sellega kaasneb ka pikk keelesirutus, on kass eluga nii rahul, et tunneb end sinuga koos justkui paradiisis olevat. Kui miski temas uudishimu tekitab, liiguvad vurrud ettepoole. Hirmunud ja ärritunud kassi tunneb ära vastu põski surutud vurrude järgi.

Peaga hõõrumine on märk sõprusest

Uue kassiga tutvudes tasub kõigepealt käsi ettevaatlikult ette sirutada, et kass seda nuusutada saaks. Kui ta on sinu esmase tervituse vastu võtnud, järgneb sellele peaga vastu kätt hõõrumine. See on märk sellest, et ta on sinust huvitatud ja sa meeldid talle.

Ülima usalduse ja armastuse märk on aga see, kui kass oma pea vastu sinu nägu või pead surub. Sellisel juhul oled tema parim sõber!

Kõrvade asend

Kui kassi kõrvad on suunatud ettepoole, aga liigutab neid aeg-ajalt hääle suunas, on ta lõdvestunud, kuid hoiab end ümbritsevaga kursis. Allasurutud kõrvadega kiisu on hirmunud või ärevil. Kui üks kõrv on peadligi ja teine mitte, siis on see märk, et kass ei saa täpselt veel aru, mis tema ümber toimub ning ta ei tea, kuidas reageerida.

Üldiselt tahab end hästi ja mugavalt tundev kass sinuga kontaktis olla. Ta ei põrnitse sind eemalt, vaid istub sinu juures, kuulab sinu juttu ja aeg-ajalt üritab käpaga sind ja lähedaolevaid esemeid puudutada.

Allikas: Smartlivingnetwork.com