Kas sinu kass on teinekord pisut pahur ja näitab küüsi, kui ta sülle võtta? Võimalik, ta ongi oma loomult agressiivsem. Seda, kas kass on agressiivne, saab välja lugeda juba tema kasuka värvusest, väidavad teadlased.

Püstitanud hüpoteesi, et kolmevärvilised kassid, kelle kasukas domineerib valge, kipuvad teistest miisudest veidi kurjemad olema,
kaasas California ülikooli teadlastegrupp uurimistöösse kokku 1274 kassi, vahendab Daily Mail.

Teadlased jagasid kassiomanike seas laiali uuringu küsimused. Näiteks pidid kassipidajad vastama, kas ja kui sageli on kass päeva jooksul agressiivne, kuidas ta reageerib paitamisele või sülle võtmisele ja kuidas käitub kiisu loomaarsti juures.

Saadud vastustest ilmes, et musta-kollase-valgekirjud, musta-valgekirjud ja halli-valgekirjud kassid olid peremeeste suhtes kõige agressiivsemad.

Musta-valgekirjude kasside puhul ilmes agressiivsus siis, kui nendega liigselt tegeldi, halli-valgekirjud kassid panid pahaks loomaarsti külastust ja kolmevärvilised emased olid kõige kurjemad - nemad turtsusid lausa iga päev. Teadlased jõudsid järeldusele, et sõbralik kass on kas musta, halli või valget värvi. Sõbralikud on ka hallikat või pruunikat tooni triibulised kodutiigrid.