Kassi jaoks õige inimene peab olema suuteline täitma kassi vajadusi. On ju teada, et kass vajab vett ja toitu, kuid me peame meeles pidama, et siinkohal tuleb mängu kassi kapriissus. Kassid vajavad justnimelt värsket vett ja parim toit neile on see, mis on pehme ja vedelikku sisaldav. Kasside puhtusearmastus omakorda tähendab, et peame pesema nende toidunõusid nii sageli kui peseme endi omi. Kui kassid omavad üldiselt kaasasündinud intelligentsust liivakasti kasutamise osas, tuleb seda puhtana hoida just samamoodi nagu me hoiame puhtana oma enda kodust wc-d.

Kassi instinktid ütlevad talle, et vanaks läinud toit kausis ja puhatamata liivakast võivad endast ohtu kujutada. Ja sellisel juhul nad keelduvad nad kas söömast või liivakasti kasutamast. Aga kui me hoiame oma kassi ‘’köögi’’ ja ‘’wc’’ korras ja puhtana, siis ta rõõmuga sööb ja hoolitseb ka oma puhtuse eest. Kassid ei vaja jalutama viimist, vannitamist ning neile ei ole vaja eraldi kombeid õpetada. Neid nüansse silmas pidades saab hakata kooselu kassiga nautima väga ruttu.

Inimene, kes võtab kassi, leiab peagi, et kassi koju võtmisega ei kaasne rasket füüsilist koormust. Kassiga ei pea väljas jalutamas käima ja tegelikult nende jaoks on isegi parem, kui nad üldse väljas ei käi. Samuti veedavad nad suurema osa aega magades, kuid see ei tähenda, et nad üldse ei vajaks nii füüsilist kui vaimset tegevust.

Kassid naudivad mänguasjadega mängimist ja nad lausa vajavad jahilkäigu imiteerimist. Samas nad naudivad oma inimestega koosolemist. Nad tahavad mängida neidsamu mänge, mida meie mängime, näiteks peitust ja osaleda vestlustes. Kassiomanikena peame peame olema suutelised oma kassiga rääkima.

Kassi jaoks õige inimene on suuteline oma kassi õpetama. See on kerge, kui me ‘’kuulame’’ oma kassi. Kassid teavad, mida neile meeldib süüa ja kuhu nad tahavad, et nende liivakast asetataks. Seetõttu ma alati ütlengi, et kassidel on sünniga kaasa antud oma ‘’õpetus’’, kuidas nendega toime tulla. Selleks, et oma kassi kuulata, peame ise olema suhtlusaltid ja saama aru, et nende õpetamine tähendab, seda, et nemad õpetavad omakorda meid.

Selleks, et kassi õpetada, peame olema temaga sõbrad. Õpetamine pole õigupoolest midagi muud kui üksteiselt teenete palumine. Me ju oleme õnnelikud, kui saame oma kassi jaoks teha midagi, mis paneb neid tundma turvaliselt ja nad muutuvad meid nähes rõõmsaks.

Me palume kassil midagi teha, siis teeme seda viisil mis meile endile rõõmu pakub. Kui me hoolitseme oma kassi eest, näeb tema seda osana sõprusest mida me koos üles ehitame. See sõprus ongi loomapoolse kiidumuse aluseks.

Inimene, kes on võtnud kassi, peab olema suuteline näitama oma kassile, et ta armastab teda. Niimoodi toimides näitab kass armastust ka omaniku vastu.

Kui me oleme oma kassiga sõbrad, siis me leiame lahendused, kuidas me mõlemad saame õnnelikud olla. Kassidega koos olles ei kehti peremees-loom suhe: kassiga koos elades tuleb olla tema sõber, elukaaslane ja võrdne partner. Viimane on kooselus kassiga eriti oluline.

Kasside jaoks on sõprussuhe väga oluline. Selleks, et kassi eest hoolitseda, teda treenida ja armastada, peame oleme nendega võrdsed, neist arusaavad kaaslased. Ja see on on parim osa, miks lemmikloomana kassi omada. Me võime neid hellitada nii palju kui tahame ja vastutasuks hellitavad nemad meid!