Niisiis, kuidas kassi abil ilma ennustada? Ega seal midagi keerulist olegi, tuleb vaid kassi kehakeelt veidi hoolikamalt jälgida.

Oma tähelepanekud, kuidas kassi kehakeele abil ilma ennustada, pani 1883. aastal kirja USA armee leitnant H.H.C. Dunwoody, kes olles tegev tollases USA armee ilmateenistuses (tänapäevase USA ilmateenisuste eelkäija) andis muu hulgas välja ka vastava õpetliku sisuga käsiraamatu.

Tähele tasub panna:

  • Kui kass aevastab, on peagi vihma või lund oodata. Vihma- ja lumesadu ennustab ka see, kui kass end kõrva tagant käpaga peseb.
  • Ka peale vihma tasub kassi jälgida, sest sellest suunast, kuhu kas nägu pestes end pöörab, on oodata tuulepuhanguid.
  • Kui kass lamab selili, koon ja kõik neli käppa taeva poole, tähendab see, et peagi on tormi või tuisku oodata.
  • Kui kass peseb oma nägu seljaga küdeva ahju- või kamina poole, on talvel sula oodata.

Eesti vanarahvas teab rääkida, et kui kass muru näksib, tuleb vihma. Kui kass aga magab keras, nina sabakarvadesse peidetud, on külmakraade oodata.

Kassi abil saab ennustada, kas tulemas on soe või külm talv. Kui sügisel on kass muutunud isukamaks, erilist õgimist pole aga täheldada ja kass on enne talve tulekut veel üsna sale, tähendab see, et tuleb pikk sügis ning järsult väga külmaks ei lähe.

Kui kass end enne talve tulekut ümaraks sööb ja veel jaanuariski kõht vastu maad ringi käib, on see märk, et külma aega jätkub kauemaks.

Kui kass aga vastu kevadet rohkem süüa nõudma hakkab, tuleb külm kevad.

Hea lugeja, kas sina oled oma kassi järgi ilma ennustanud ja kas see on ka paika pidanud?

Allikas: Dogonews