Enamik kasse õnneks regulaarset vannitamist siiski ei vaja, sest nad suudavad enda eest piisavalt hästi hoolitseda. Küll aga vajavad kassid pesemist juhul, kui nad on end õues või liivakastis käies ära määrinud. Kui kõht on korrast ära, võivad nad roojaga kokku saada, võib-olla on kass aga õues seigeldes poriseks saanud. Samuti on oluline pesta kassi siis, kui on põhjust arvata, et looma kimbutavad kirbud. Selleks otstarbeks on olemas spetsiaalsed kirbuvastased šampoonid ja neid saab küsida loomakliinikutest või veterinaarapteegist.

Seevastu leidub ka kasse, kes ikkagi vajavad aeg-ajalt pesemist. Peamiselt on just pikakarvalised kassid need, kes võivad hätta jääda. Pika karva tõttu vajavad nad omanikult pisut rohkem tähelepanu ja hoolt. Pikakarvalisi kasse võiks kammida ja aeg-ajalt ka pesta.

Kassi karv räägib tema kohta nii mõndagi. Pulstis või must karv võib viidata ka tervisehädale, mis kassi kimbutab. Kui lemmikloom on enda välimuse eest alati hästi hoolitsenud, karv on püsinud puhas ja läikiv, kuid ühtäkki on pulstunud ja tundub käega katsudes must, siis tasub oma murega loomaarsti poole pöörduda. Korrastamata karv viidata sellele, et kass ei tunne end hästi. Kass, kelle enesetunne ei ole hea, loobub sageli enda eest hoolitsemast.

Kui hakkad kassi pesema, siis tee seda kindlasti spetsiaalse kassile mõeldud šampooniga. Pese oma kassi nii tihti kui vaja, kuid nii harva kui võimalik, sest ilmselt ei ole see sinu kassile meeltmööda. Kui kass ei ole pesemisega harjunud, tekitab see temas stressi, tema nahk võib muutuda kuivaks, põhjustada ebamugavust sügelust.

Kui tunned, et kass vajab vannitamist, võid konsulteerida ka loomaarstiga, kes oskab anda nõu, soovitada õigeid võtteid ja karvahooldusvahendeid.

Allikas: cuteness.com