Küünte närimine

On mitu põhjust, miks sinu kass oma küüsi närida võib. Võib-olla on vaja tal küüsi lõigata ja need teevad talle juba haiget. Teiseks: ta on mingil põhjusel ärevil ega tunne end hästi. Ka siis võivad loomad oma käppasid lakkuda ja nakitseda. Kuna seda harjumust võib olla raske murda, püüa leida probleemi tuum ja selgita välja, kas stress on tõepoolest see, mis teda oma küünte kallale ajab.

Tiigri silm

Kui sinu kass vaatab sind ülikurja, justkui tiigri pilguga või jõllitab intensiivselt midagi muud, ole ettevaatlik. Ta on tõenäoliselt iga hetk valmis mõne märgatud saagi poole sööstma. Kaslastele meeldib oma ohvreid enne rünnakut jälgida, et teha kindlaks, et kui nad on viimaks valmis hüppama, saab see olema ka heal põhjusel. Kui sa just ei soovi, et sinu kass kõikvõimalikele kodus olevatele objektidele hüppab, tegele temaga ja lase tal oma loomulikke instinkte muul moel rakendada.

Ootamatu spurt

Kas sinu kass hüppab vahel ootamatult diivanilt maha ja jookseb metsikul kiirusel? Sinu kass teeb lihtsalt trenni. Enamikel kodukassidel on tohutul hulgal üleliigset energiat, mis neisse koguneb ning mida nad aeg-ajalt kulutama peavad. Kui sa ei treeni oma karvast sõpra regulaarselt, mängi temaga või käi jalutamas, et pakkuda kassile tegevust.


Põhjus, miks kassid end vahel vastu mööblit hõõruvad on sama, miks nad aeg-ajalt seda ka sinu kõrval teevad. Loom annab sulle oma “lõhna”. Sa oled tema inimene ja ta soovib, et kogu maailm teaks seda. Tema kehast väljuvad feromoonid ning sel viisil näitab kass uhkust ja seda, et sa oled tema oma.

Liivakastis peitmata väljaheide

Kui kass ei kata väljaheidet liivaga ära, on see tavaliselt märk vihasest või solvunud lemmikust. Selle taga võib olla ka tervisemure.

Susisemine

Kassid ei susise ainult viha, vaid ka hirmu näitamiseks. Enamik kassid sisisevad siis, kui nad on erutatud, või soovib ta lihtsalt teada anda, et temast eemale hoiaksid. Mõned kassid sisisevad, kui nad kardavad kedagi või midagi. Sisisemine võib muutuda ka intensiivsemaks, kui kass tajub ohtu mõne uue pereliikme (kas inimese või teise looma) poolt. Jäta kass rahule ja lase tal omaette maha rahuneda.
Pixabay.com


Kassid on loomu poolest uudishimulikud. Eriti suur huvi on neil aga just inimeste vastu. Neile meeldib nuusutada sinu nägu, hingeõhku ja üleüldist lõhna. Nad naudivad soojust, mida inimesed nende jaoks sümboliseerivad. Kui see sulle vastu pole, lase kassil end nii palju nuusutada, kui ta soovib. See vaid tõstab tema usaldust ja armastust sinu vastu.

Kõrvade värisemine

Kui sinu kassi kõrvad justkui värisevad ette ja taha, siis väljendab ta ärevust ja ärritust. Selle liigutusega näitab kass, et see, kes teda ärritab, peab ta rahule jätma. Kui seda aga ei juhtu, võib ärevus kassi üle võimust võtta ning ta võib ära joosta, sisisema hakata või ärritaja peale siristada.

Kikkis kõrvad

Teravalt ülespoole suunatud kõrvad tähendavad tavaliselt, et kass on valvas. Ta kuulab keskendunult end ümbritsevat keskkonda ja on valmis koheselt tegutsema asuma, kui selleks peaks vajadus tekkima. Lase oma kassil käituda oma loomulike instinktide kohaselt. See tekitab tal enda oskuste suhtes hea tunde.


Lühike ja leebe näugumine tähendab, et kiisu tervitab sind. Ta teeb seda tavaliselt siis, kui sind esmakordselt näeb - see on tema viis öelda: “Tere”. Sellele järgneb tavaliselt hüpe sinu sülle ja sinu vastu hõõrumine. Tee kassile pai ja tervita teda vastu.

Vali näugumine

Kui kass on näljane, võib tema poolt kõlada pikem, valjum näugumine. See kõlab justkui virisemisena - seda see tegelikult ka on. Pööra kassile tähelepanu ja toida teda või tee talle selgeks, et toit on peagi tulemas.

Pixabay.com

Hammaste kriuksumine

Kas oled kuulnud, et sinu kass justkui hõõruks oma hambaid üksteise vastu? Kui see nii on, siis väljendab loom tavaliselt, et ta ei saa seda, mida tahab. Hääl, mis meenutab justkui kitsetalle, tuleb nii ärevusest kui elevusest. See on täiesti normaalne, kuigi võib kõlada äärmiselt veidralt.


Raamatud, ajalehed või arvuti klaviatuurid - mõtle ükskõik, millele ja sinu kass on tõenäoliselt sellel lamanud samal ajal, kui sina seda kasutad. Lemmik ei taha mitte ainult sinu lähedal olla, kuna teab, et annad talle siis armastavat tähelepanu, mida ta vajab, vaid ta ihkab ka turvatunnet. Kui sa teed midagi, mis sind lõõgastab, siis suudab ka tema sinu lähedal olles lõõgastuda. Lisaks on tal ka väike lootus, et sa jätad ta lõhna meelde ja tahad peagi jälle tema lähedal olla.

Kass veeretab end maas

Kassidele meeldib end maas veeretades näidata, et nad tahavad mängida ning samuti väljendavad nad seeläbi usaldust sinu vastu. Kassidel võtab tavaliselt väga kaua aega, et õppida olla sinu juuresolekul alandlik. See näitab, et oled teeninud tema sajaprotsendilise usalduse. Mänglev veeretamine just seda ongi - katse oma omanikuga veidi mängida.

Sinu rinnal magamine

Selle taga pole mingisugust teaduslikku tõestust, miks kassidele meeldib inimeste rinnal magada. Tehtud on aga põnevaid oletusi. Kiisu armastab tunda sinu soojust ja südametukseid. Talle meeldib olla sinu lähedal ja tunda end turvaliselt teades, et kui ta on sinu peal, ei saa sa kusagile ilma tema teadmata minna. Seega, kui see sind ei häiri, luba tal end kaisutada.


Kassid on juba loomu poolest salakavalad. Nad on juba loodud selleks, et jahtida saaki. Seda kavalust kasutab kass ka selleks, et saada, mida ta tahab. Kassid, ühed maailma kõige intelligentsemad olevused, naudivad teadmist, et nad suudavad kellegi või millegi üle kavaldada. Kui tundub, et kassil on midagi plaanis, on ta lihtsalt oma kavalas ja nutikas elemendis.

Esikäppadega justkui ühe koha peal tammumine

Kui kass esikäppasid sel viisil liigutab, tähendab see, et ta on õnnelik ja rahulolev. Seda saadab tavaliselt ka kerge nurrumine. Sellist liigutust kutsutakse ka piima-tallamiseks. Seda õpetavad kassipoegadele juba väga varases eas nende emad, et pojad saaksid edukalt emalt piima kätte.

Kõht taevapoole

Tule tee mulle pai, emme! Kui kass lamab selili maas, on tal mugav ja ta ootab silitamist. Ta usaldab sind ning tahab, et talle pai teeksid. Tee ta õnnelikuks ning anna talle veidi tähelepanu.

Pixabay.com


Kasside esmased eelkäijad, Aafrika metskassid, olid ööloomad. Seega pole mingi üllatus, et sinu kaslasest toakaaslane on öise eluviisiga. Kuna kassid teevad päeva jooksul vaid lühikesi uinakuid, võib neil pikkade öötundide jooksul kiirelt igav hakata, kui peremees sügavat und magab. Selleks, et öist ringijooksmist ja sinu une häirimist vältida, veeda temaga enne uneaega kvaliteetset mänguaega. Lisaks anna talle süüa enne, kui ise magama lähed.

Liivakastist väljapoole sirtsutamine

Tavaliselt, kui kass kasutab “tualetina” mõnd muud paika väljaspool tema liivakasti, püüab ta omanikule õppetundi anda või ei sobi talle see liivakast.


Hammustamine

Kassid hammustavad erinevatel põhjustel. Näiteks, kui nad on stressis, häiritud, vihased, tahavad mängida või lihtsalt seepärast, et nad saavad hammustada. Mida? Just, kassid hammustavad, sest see on nende jaoks loomupärane. Ära ehmu, kui ühel hetkel õhkab temast armastust ja järgmisel tuleb ta sulle hammastega kallale. Ükskõik, mis sinu reaktsioon hammustusele on, ära palun tema peale karju. Lihtsalt ütle talle: “ei” ja kõnni minema või puhu veidi õhku tema näo suunas, näitamaks, et nii ei tohi teha.

Rünnak jalgadele

Kui kassipoeg ründab sinu jalgu või kingi, püüab ta sinuga lihtsalt mängida. Ta harjutab oma oskusi - hüppeid, haardeid ja rünnakuid. Tema jaoks see ongi lihtne mängimine. Haara niidijupp või laser, et hoida teda tegevuses, kuid eemal sinu värskest pediküürist ning kallitest kingadest.

Allikas: sheknows.com