Seoses Norra suusakassi Jesperiga, (temast saad lugeda SIIN) kes jätkuvalt oma hämmastab inimesi oma talispordioskusega ja kelle kuulsus jätkuvalt kasvab, avaldas National Geographic loo teemal, kuidas peremees saab kassi oma tahtmise järgi "voolida".

Kuidas on võimalik, et kass on nõus pererahvaga matkama ja suusatama minema? Loomapsühholoogid selgitavad, et kassid on üllatavalt kohanemisvõimelised ja kassist võib saada suurepärase reisi- ja matkakaaslase, kuid nipp on selles, et looma treenimist tuleb alustada varakult, võttes muidugi arvesse ka kassipoja soovi ja tahet koostööd teha.

Näiteks Jesperi puhul avastas tema perenaine, et noort kassi oli kerge väljasõitudele ja matkadele kaasa võtta. Jesper ei puigelnud vastu, vaid tuli meeleldi isegi suusatama ja hobusega ratsutama. Kõigepealt tulekski harjutada kassipoega väliskeskkonnaga ning lasta tal rahulikult ümbrusega tutvuda. Kui kass reageerib positiivselt, tuleks teda kiita ja temaga rahulikul ja rõõmsal toonil rääkida. Mitte kunagi aga karistada, kui ta ei käitu meelepäraselt.

Kassid on loomult ka väga isepäised ning kui nad midagi teha ei taha, siis nad ei tee. Kui kass väsib, siis tuleks tema treenimine kindlasti lõpetada.