Toidukauss ON oluline. Järgnevalt mõned asjad, millele tuleks mõelda, kui kassi toidu- või veenõud täidad.

Mõtle materjalile

See, millisest materjalist kauss on valmistatud, on oluline. Plastik tekitab kassidel väidetavalt aknet. Materjal on poorne ning seda on raske täiesti puhtaks küürida. Isegi puhtana tundub kauss katsudes õlisena. Plastikust paremaid valikuid on hulgaliselt, osta mõnest teisest materjalist kauss.

Kaalu suurust

Jälgi, et kass mugavalt kausi kohale kummarduda saaks, ilma, et ta kehas pingeid tekiks. Metsikud kassid ei söö kaussidest, sestap võib nina kaussi toppimine ka kodustele kassidele vahel ahistav tunduda. Nad ei saa ümbritseval ruumil ja võimalikel ähvardavatel ohtudel silma peal hoida.

Hoia puhtust

Reegel peaks olema selline, et kauss on valmistatud materjalist, mida saab pesta nõudepesumasinas. Kauss tuleks hoida nii puhas kui võimalik, ja mitte ainult kassi, vaid ka su enda turvalisuse huvides – sest kass kannab pisikud mustast kausist sinuni. Toidukaussi/-kausse tuleb puhastada iga päev.

Arvesta kassi eelistustega

Söögikauss peab kassile meeldima. Mõnedele kiisudele tundub metallist kausi läikimine hirmutav, teistele ei meeldi nende metalne külm pind. Nemad võivad eelistada hoopis keraamilist kaussi või tavalist taldrikut.

Eelista seda, mis meeldib

Üks tore asi kassi omamise juures on see, et talle saab muretseda armsaid asju. Hoolitse selle eest, et kassi söögikauss ka sulle meeldiks ning su kodu sisustusega sobiks. Kuna kassidel peab värske vesi igal ajal saadaval olema, siis on vähemalt joogikauss see, mis kogu aeg nähtaval kohal asub. Otsi niisugune kauss, mis ka sulle naeratuse näole toob (kassist rääkimata).

Kassid on erilised loomad ja ümbritsev keskkond on nende jaoks väga oluline. Neil on selle suhtes sageli oma arvamus ja seda võib olla raske muuta. Selle asemel, et sundida kassi oludesse, mis sulle meeldivad, on kergem and talle erinevaid võimalusi proovida ja valikuprotsessis osaleda. Kui su kass sööb praegu väikesest plastkausist, pole see optimaalne valik.

Kui sa pole selles kindel, millise variandi kass heaks kiidab, paku talle mitu valikuvõimalust. Esmalt vali oma eelistustest lähtudes ja seejärel anna talle otsustusõigus.

Allikas: iheartcats.com