Kuigi paberist kokku seotud lips tundub olevat üle kõige, jätkad sa otsinguid ja ostad kokku erinevaid mänguasju, lootes, et viimaks leiad ka selle ühe, mida su lemmik armastama hakkab.

Kassile õige mänguasja valimine ei ole tegelikult nii keeruline, kui see esmapilgul paistab. Pead neid lihtsalt kassi pilguga vaatama ja koduseid olusid arvestama.

Naistenõges ja kuslapuu. See taim meeldib 50-70% kassidest. Kas kass naistenõgesest pöördesse läheb, sõltub tema geneetilisest pagasist – on ta naistenõgeses sisalduvale looduslikule õlile nepetalaktoonile tundlik või mitte. Paljudele naistenõgesele mittetundlikele kassidele mõjub aga samamoodi pöördesseajavalt hoopis kuslapuu. Kui su kassile meeldib naistenõges, lisa mängurutiini lelusid, mida saab täita naistenõgesega. Kuid ära unusta neid silma alt ära panemast, kui mänguaeg on läbi – et toime püsiks ja tundlikkus ka järgmisteks kordadeks säiliks, ei tohi need kiisudel kogu aeg käepärast olla. Vananedes taime toime samuti väheneb, sestap tuleb mänguasja sisu aeg-ajalt uuendada. Säilita mänguasju suletud plastikkottides või külmkapis, nii püsib sisu kauem värske.

Sädelev. Sädelevad ja kiiskavad mänguasjad toimuvad suurepäraselt hästivalgustatud kodus. Valgus peegeldub mänguasjalt tagasi ka kõige väiksemal liikumisel. Ja valguse liikumine kassidele meeldib.

Liigub väikseimagi liigutuse peale. Kui sul pole kodus põrandal vaipu, saad kasutada palle. Kass toksab palli ja see veereb toa teise otsa ning aktiveerib kiisu saagiinstinkti. Ise pead siiski ettevaatlik olema, et toas liikudes pallile mitte peale astuda ja kukkuda.

Kerge suus kanda. Enamus kassi mänguhimust baseerub saagi(või jahi-)instinktil. Seega on tema jaoks suur asi, kui ta saab mänguasja pärast edukat „tapmist“ hambusse haarata. Otsi mänguasju, mis pehmed, suhteliselt väikesed ja kerged. Hea õnne korral võid sellise mänguasjaga kassi isegi endale esemeid kätte tooma õpetada.

Liigub ja süttib iseseisvalt põlema. Kui sa sageli kodust ära oled ning seetõttu kassiga mängida ei saa, tulevad kasuks interaktiivsed mänguasjad. Patareide abil liikuvad, häälitsevad, tulesid vilgutavad või laserkiiri välja saatvad lelud võimaldavad kassil ka üksi olles mängida. Samuti võid otsida ka arendavaid mänguasju, mis nõuavad kassilt tähelepanu ja mõtlemist. Sellised mänguasjad väsitavad kassi.

Allikas: iheartcats.com