Kasside Turvakodu on väike heategevuslik mittetulundusühing, mis koondab endas vabatahtlikud loomasõbrad ning mille eesmärgiks on leida hüljatud või kodu kaotanud kassidele uus ja turvaline päriskodu.

Meie Turvakodu on no-kill varjupaik, mis tähendab, et me ei hukka mitte ühtegi looma.

Kasside Turvakodus elavad kassid täpselt nii kaua, kuni nende kodu neile järele tuleb. Läbi aastate on kõige kauem kodu oodanud triibik-kass Villu, kes elas koos meiega kuus ja pool aastat tagasi ning läks koju kaks aastat tagasi. Villu peres on lisaks veel kaks kassi, kellest üks samuti Turvakodu hoolealune.

Meie kesklinna Turvakodus elab püsivalt 50-55 kassi, lisaks on meil suur hoiukodude võrgustik üle Tallinna, samuti Tartus. Mõned hoiukodud on ka Haapsalus, Keilas, Jüris, Maardus ning Pärnus. Hoiukodudes on peamiselt kassipojad ja võimalikku erihoolt vajavad kassid. Kokku on hoiukodudes jooksvalt 200-300 kassi.

Hoiukoduks saab hakata iga loomasõber, pakkudes ajutist varjupaika mõnele abivajajale. See on väga hea variant just neile inimestele, kes pole võimalike elumuutuste tõttu veel päris oma kassi võtmiseks valmis. Hoiukoduks olemine annab suurepärase võimaluse arusaamaks, kuidas käib elu koos kassiga ning loomulikult teeb iga uus hoiukodu hindamatu kingituse mõnele hüljatud elule - aidates ta tagasi jalgadele ning andes uue võimaluse paremaks eluks.

Selleks, et meie hoolealused endale uued ja turvalised kodud leiaksid, kasutame mitmeid kanaleid. Meie kodulehekülg - www.kassideturvakodu.ee on väga suure külastatavusega. Samuti saab meie tegevust jälgida läbi Facebooki, kus iga päev tutvustame nii kasside kui vabatahtlike toimetusi. 
Ka erinevatest kuulutusteportaalides leiab infot meie loomade kohta ning loomulikult toimuvad Turvakodus erinevad üritused, kuhu loomasõbrad on alati oodatud (viimati toimunud Pimedate Ööde Kassifestival, Jõulupäev Turvakodus, Advendihommikud, Raamatuõhtud ning ka peatselt kättejõudva sõbrapäevaga seonduvad üritused).

Kasside Turvakodu vabatahtlikud ei käi üldjuhul tänavatel juhuslikult loomi püüdmas, vaid abipalved jõuavad meieni läbi infotelefoni ja infomeili, inimeste kaudu, kes on mures mõne hüljatud looma pärast. Proovime alati abipalve esitajat päästeoperatsiooni kaasata, leida ühiselt parim võimalik lahendus ja selleläbi tõstame ka inimeste teadlikkust hüljatud loomade teemal.

2014 aasta oli Turvakodus väga kiire ja töine. Oli palju rõõmsaid hetki ja palju kojuminejaid. Oli ka palju murepäevi, ravivajavaid loomi, õnnetustesse sattunuid, keda oleme pidime päästma. Meie vabatahtlike ring on kõigest 25-30 inimest, kuid sellele vaatamata leidsime 2014. aastal uue ja armastusväärse kodu enam kui 700 kassile ja kassipojale. Loodame, et ka 2015. aasta saab olema hoolivust ja armastust täis!