Peale paaripäevast taastumist hakkas Ronja aga näitama oma nõudliku printsessi iseloomu. Selgus, et ta on küll ülimalt inimlemb ning tubast elu nautiv kass, kuid talle ei meeldinud üldse teised kassid ning neid oli seal kodus juba kaks. Ronja aga tahtis olla ainus kass ning ei häbenenud oma rahulolematust ka teiste kasside peal välja näidata. Tänavaelu oli tema hinge oma jälje jätnud, ta kartis igasugu valje helisid, karjumist ning ka lapsi. Kui miski teda ärritas, oli ta kohe valmis teisi kasse ründama. Kord ka inimest. Saabus aeg leida Ronjale uus kodu.

Uus koht leidus, kuid Ronjale see ei sobinud. Ilma nähtava põhjuseta terroriseeris ta oma hoiukodu, pissis voodisse, ründas inimesi ja läks tihti metsikuks. Vapper hoiukodu pidas vastu, aga andis lõpuks alla.

Nii saabus valge pikakarvaline iludus Ronja 2013. aasta juunis Kassijaama. Alguses elas ta ümbrusega harjumiseks eraldi suures puuris, kuid sealt välja saades kohanes ta teiste kassidega hästi, ei kakelnud ega rünnanud, kuid eelistas siiski omaette olla ning vahel ümbritsevat meisterliku ronijana kõrgema riiuli otsast jälgida.


Ronja peale tänavalt leidmist

Ronja on kõike muud kui tagasihoidlik ja kannatlik kass. Kui ta midagi tahab, siis tahab ta seda kohe. Sülle küsimine on näiteks üks nendest paljudest asjadest, mida ta häälekalt nõuab. Jaamakorraldajaid ootas ta juba ukse juures kratsipuul, tõustes kannatamatult kahele jalale ja kui piisavalt kiiresti sülle ei võetud, hüppas ise õlale. Lisaks teeb ta ülimat kvaliteedikontrolli, mis puudutab liivakasti puhtust ning vahel kasutab ka valamut tualetina. Ka vett eelistab ta juua kraanist. Need kombeid on tal seniajani.

Iga jaamakorraldaja pidi leidma rohkelt aega, et istuda Ronjaga, lasta ennast lakkuda ja teda lõputult silitada. Ärevust oli märgatavalt vähem, kuid iga kõvema heli peale kikitas Ronja siiski kõrvu. Vastu sügist kasvatas Ronja omale kauni kasuka, kaela ümber krae ja ning varvaste vahele tutid, olles Kassijaama kõige kaunim koduootaja.


Ronja oma uhket kasukat näitamas

Kodu ka lõpuks saabus 2013. aasta detsembris. Kui kodupakkuja esimest korda Ronjat nägi, siis ta teadis, et Ronja on just see kass, kellele peab ta pakkuma päris oma kodu, nagu printsessile kohane. Muidugi pidi uus kodu vastama Ronja veidrustele ja olgem ausad, neid pole vähe, kuid see just teebki Ronjast erilise kassi. Ronja on palju enamat kui lihtsalt üks kass, ta on omaette isiksus.

Ronja veidrusteks on nagu eelpool mainitud kraanist joomine, ülim puhtusearmastus, kõrgusearmastus ja ronimine ning ka muidugi õlale küsimine. Lisaks sööks ta meeleldi kõik rohelise ära, mida kodus näeb, seega taimi on koju alles jäänud üsna vähe ning aukohal on kassimuru.

Ei saaks öelda, et Ronja oleks väga sõnakuulelik kass. Kui ta midagi tahab, näiteks värskelt tuppa toodud lõikelilli süüa, peab perenaine suurt vaeva nägema, et teda neist eemale hoida. Kuid muud pahandust ta otseselt ei tee, see läheks ilmselt ta korda armastava iseloomuga vastuollu.

Ronjal on välja kujunenud oma rutiin ning hommikuti on tema jaoks kõige tähtsam muidugi söök. Ning seda on tal vaja muidugi kohe peale ärkamist. Aga kui perenaine ei plaani temaga samal ajal ärgata, on ta avastanud lisaks perenaise juurde voodisse hüppamise veel üle efektiivse lahenduse - tasub vaid natuke radiaatorit lakkuda ja sellega lärmi tekitada ja juba ongi perenaine üleval ning annab talle süüa. Öelge siis, et kassid pole meistrid oma tahmise saamiseks. Eriti Ronja.

Peale seda järgneb enamasti kraanist vee joomine, õhtul sama. Joogisoovi märgiks võib ta vahel ka lihtsalt kinnist kraani lakkuda, küll sealt siis ka enamasti seda nähes vesi voolama pannakse.

Kui omanik endale süüa teeb, istub Ronja ka vahel seltskonna mõttes köögilaua taha ning jälgib toiduvalmistamist. Ehk paneb kasulikke oskusi kõrva taha juhuks, kui ta ise peaks inimeseks saama.

Kui omanik plaanib duši alla minna, siis on samuti viga uks kinni jätta, kuna Ronja nõuab häälekalt ukse avamist ning tuleb vaatama, kas inimesega on ikka kõik korras. Igaks juhuks istub ta tihti ka olukorra kontrolli all hoidmiseks pesumasina peale, ise muidugi viisakalt pesevale inimesele selja keerates. Kui ta on aga väsinud ja otsustab siiski peremehe duši all käimise ajal voodis magada, toob ta hiljem oma mängupalli voodi peale. Kompensatsiooniks, et teda polnud pesuprotseduuri valvamas ja ka kingituseks. Seda kusjuures väga tihti.

Sellega Ronja veidrused ei piirdu, inimese vanniskäimise puhul meeldib Ronjale ka vanni ääre peal istuda ning käpaga kontrollida, kas vannivesi on ikka õige temperatuuriga. Vett ta ometi ei karda, kuna ega ta mingisugune tavaline kass pole.

Nagu juba aru saada võib, tahab Ronja olla kõigega kursis, mis kodus toimub - kui keegi käib poes, inspekteerib ta poekoti sisu ning pärast ronib ka igaks juhuks tühja kilekotti, vaatamaks, ega sinna veel midagi sisse ei jäänud. Lisaks meeldib talle ka aidata voodipesu vahetada, ise linade vahele peitu minnes. Lemmikmänguasjad on Ronjal kõik pulga otsas olevad sulekesed ning paelakesed ning eriti huvitav on nende jahtimine siis, kui omanik tema silme ees neid linade vahele peitu veab.

Päeval tegeleb Ronja usinalt voodi korrashoiu jälgimise ning voodi soojendamisega selle peal magades. Ning õhtuti tuleb ta truult ikka inimese juurde. Enne magamaminekut meeldib talle paariks minutiks inimest kaela ümbert kallistada ning siis turvaliselt jalutsisse magama ronida.


Sõbrapäeva puhul lubas Ronja end koos perenaisega fotografeerida

Ronjal on ka üks mure, nimelt tema põis. Kuna Ronja ei oska rääkida, siis võib see mure teda juba pikka aega saatnud olla, enne kui seda märgati. Ükskord praeguses kodus olles hakkas aga Ronja välja näitama, et tal on ebamugav pissida ning pissis ka omaniku korvi ja koti peale, kuhu iganes juhtus, väikeste sirtsudena, ise samal ajal valust näugudes. Peale pissiproovi viimist kliinikusse selgus, et Ronjal oli põiepõletik. Võib-olla kaua aega juba ja ning see võiski ta varem agressiivseks muuta, kuna kassid on valu varjamises meistrid ning ei oska end sageli teistmoodi väljendada. Loomaarst selgitas, et tookord oli põletiku tekkimise põhjuseks vale toit, isegi kui Ronja oli peale tänavalt päästmist söönud vaid loomapoe firmatoite. Ronja inimesed lihtsalt ei teadnud, ta saab süüa vaid madala happesusega spetsiaalseid toite. Ka mõjutab põletiku teket ka muidugi stress ning stressitaset tuleb hoida võimalikult madalana. Kuna Ronjal on kippunud põiepõletik peale seda korduma, on praegune pere eriti tähelepanelik toidu ja põiepõletiku ilmingute suhtes ning kutsub üles ka teisi kassipidajaid seda tähele panema. Kui kass on agressiivsem kui tavaliselt ja pissib valedesse kohtadesse, ei tähenda see ilmtingimata, et ta on käitumisprobleemidega ja teeb seda meelega. Kassil võib olla tegelikult olla valus ja halb, aga kuna ta ei oska rääkida, siis on see tema viis probleemist märku andmiseks. Kassijaamal on kasside urineerimisprobleemide kohta ka väga hea ja informatiivne brošüür, mida tasub kindlasti lugeda, kui endagi kassil sarnane probleem peaks olema:

Lõppude lõpuks on igale kassile kuskil olemas tema jaoks õige kodu, seda arvab nii Kassijaam kui ka Ronja praegune pere. Ning kõigile Ronja veidrustele vaatamata on Ronja praegune pere väga õnnelik, et nende juures on just Ronja ning mitte keegi teine, kuna Ronja on lihtsalt niivõrd eriline kass ning on kõigi oma iseärasustega pugenud sügavale nende südamesse. Ronjasse tuleb investeerida küll palju aega ning tähelepanu, kuid eelkõige vajab iga kass, et keegi temast hooliks ja teda armastaks, nii ka Ronja. Ning Ronja ei häbene oma inimesearmastust samuti oma karedate põsemuside ja kahte käppa ümber inimese kaela hoides kallistamistega välja näidata, olgugi et vaid nendel hetkedel, kui ta ise seda soovib. Aga siis juba kogu südamest ning see teeb need hetked veel meeldejäävamaks ning Ronja oma inimestele veel kallimaks.