Kohustused on täitmiseks inimesele. Õigused on Triitonil.

Tingimused jõustuvad kohe pärast Osapoolte ühe katuse alla kolimist.

1. Kohanemine
Inimene peab andma Triitonile uuel elamispinnal harjumiseks täpselt nii palju aega kui Triiton soovib. Ette tuleb valmistada turvalised peidukohad. Triitonil on õigus liikuda ainult öösiti, kuni inimene on oma ohutust tõestanud.

2. Armastus ja sõprus
Armastus peab olema tingimusteta. Triiton võib teha ükskõik mida, inimene peab teda jätkuvalt ja igavesti armastama ning sõbraks pidama. Kui ta suudab seda veenvalt tõestada, annab Triiton inimesele õiguse ennast sülle võtta. Pärast Osapoolte pikaajalist kooselu tekib Triitonil soov vastaval toimingul enda pea vastu inimese pead suruda. Inimesel on kohustus seda võtta kui suurimat sõpruse märki. Lubatud on ka heldimuspisarad. Triitonil on õigus hea enesetunde ja vastastikuse sümpaatia väljendamiseks ka nurruda ja käppadega sõtkuda. Inimesel tekib siis soov ja kohustus Triitonit paitada.

2.1. Osapoolte ühisel elupinnal võib elada Triitoni liigikaaslasi. Triitonil on õigus olla esialgu umbusklik. Inimesel on kohustus sõprussuhete alguseks sobivad tingimused luua, vaata ka p 1.

2.2. Inimese külalistel ei ole Triitoni osas kohustusi. Inimene kohustub leppima, et Triitonit nad ei pruugi näha, välja arvatud eriti kannatlikud ja pikemat aega Osapoolte pinnal viibivad külalisinimesed.

3. Magamine
Triitonil on õigus magada nii kaua ja nii palju, kui ta soovib. Inimesel on kohustus kindlustada piisavalt unerahu ja pehmeid asemeid, millest vähemalt üks peab olema võimalikult kõrgel (sobib näiteks laealune riiul või ahjupealne). Triitonil on õigus inimese und katkestada alati kui ta seda soovib. Pärast Osapoolte pikemat kooselu on Triitonil õigus tulla ka magava inimese peale sõtkuma.

4. Toitmine
Triitonil on õigus süüa toitu, mis talle maitseb ja on samal ajal kvaliteetne ja tervislik. Inimesel on kohustus arvestada Triitoni eripäraga mitte tarbida pehmet toitu (konservid ja lihatooted). Lubatud on osta kokku kõiki kaubandusvõrgus ja veebipoodides pakutavaid erinevaid konserve, et proovida, kas mõni siiski Triitonile maitseb.
Toit ei tohi mitte kunagi otsa lõppeda, kuid samas peavad Osapooled saama kokkuleppele võimaliku ülekaalu vältimiseks.

4.1. Triitonil võib olla ebakassilik huvi pirukate ja saiakeste vastu, mis võib olla pärit ajast, kui ta sõi seda, mida inimesed talle tänaval viskasid. Inimene ei pea saiatooteid Triitonile siiski mitte pakkuma.

4.2. Triitonil on õigus teha toidukausside juures oodates erinevaid häälitsusi. Inimesel ei ole kohustust nendest aru saada.

5. Tervis
Inimesel on kohustus jälgida Triitoni enesetunnet ja tavapärasest erinevate olukordade puhul konsulteerida loomaarstiga. Kohustus on anda regulaarselt ussirohtu ja käia vaktsineerimas. Triitonil on õigus selliste käikude vastu protesteerida, kuid Osapoolte kokkuleppel ja vastavaid abivahendeid ning oskusi kasutades on Triiton siiski nõus minema transpordikasti.

5.1. Triitonil on õigus keelduda küünte lõikamisest, välja arvatud loomakliinikus.

6. Mängimine
Osapooled peavad tegelema ühiste mängudega iga päev. Inimene kohustub hankima suleridva ja sellega Triitoni nina all vehkima. Kindlasti ei tohi otsa lõppeda ega lõplikult diivani ega pesumasina alla kaduda pallikesed. Triitonil on õigus mängida ka omaette.

6.1. Kratsipuu omamine on kohustuslik, kuna Triiton mängib ka selle ümber, peal ja kasutab ka sihtotstarbeliselt.

7. Vastutus
Et Osapooltel oleks pikk ja õnnelik ühine elu, kohustub inimene Triitoni eest vastutama. Vastutab, et Triiton elaks turvalist elu - ei saaks uksest põgenema, ei kukuks aknast ega rõdult alla ja kindlustab ka kodused olud kassile kohaseks. Inimene vastutab, et elus toimuvad muutused arvestaksid Triitoni heaoluga.

Inimene kohustub vastutama kõigi tingimustes olevate punktide täitmise eest ja arvestab sellega juba enne, kui Triiton tema juurde kolib. Triitonil on õigus säilitada oma pahur ilme, aga inimene saab aru - Triiton armastab teda ka.