Naise sõnul oli tema kass nimega Ollie eluterve ja õnnelik hetkeni, kui ta ühel hetkel oksele hakkas, tema enesetunne järsult halvenes ja ta ei olnud nõus enam liikuma. Naine tormas kassiga loomade kiirabisse ja tehtud vereanalüüside ning röntgeni tulemusel selgus, et kassi sisikonnas oli miski klomp keerdunud ümber looma organite.

Loomaarsti sõnul vajas kass kiirkorras operatsiooni, mis oleks maksma läinud ligi 4000 dollarit, kuid üliõpilasest kassiomanikul polnud loomulikult nii suurt summat tagant taskust võtta, mille peale loomaarst soovitas võtta ühendust programmiga Care Credit. Õnneks sai naine sealt abi ja kassi ravikulud said kaetud.

Peale operatsiooni selgus, et kõhust eemaldatud suur mass koosnes patsikummidest, mille kass oli alla neelanud. Kuna kass oli mitu patsikummi ära söönud, põimusid need organismis kokku ja kerisid end organite ümber. Kassi peremees oli leiust šokeeritud ja tundis end kohutavalt, kuid nentis, et tal polnud aimugi, et kass võiks patsikummid nahka pista.

Hiljem ilmnes, et mitmed kassiomanikud on sarnase murega kimpus olnud. Patsikummide söömine tuleneb kasside soovist närida. Selle kohta leidub ka mitmeid teooriad vitamiinipuudusest kuni kassi eluoluni.

Loomaarsti sõnul on patsikummide närimine ja söömine omane just noortele kassidele. Loomaarst meenutab, et kord opereeriti kassi, kes oli alla neelanud lausa rullitäie lõnga. Paljud kassid armastavad lõngakerade ja patsikummidega mängida, kuid tuleb jälgida, et loom neid mängu keskel alla ei neelaks või ära ei näriks.

Igasuguseid nipsasjakesi ei tasu kodus vedelema jätta. Eriti tähelepanelikud peaksid olema need loomaomanikud, kelle kass on noor ja mängulusti täis. Kui kassil on igav ja ta endale tegevust otsib, võib ta ette juhtuvad asjad alla neelata ja sellega suurt pahandust kaela tuua. Ära tee oma kassile karuteenet ja soeta lemmikloomapoest spetsiaalseid närimiskindlaid mänguasju, mis pole liialt pisikesed ega ohusta looma.

Allikas: bustle.com