Õnnetut looma märkas esimest korda 2010. aastal mees, kes tutvustas ennast hüüdnimega Abdo. Kuulnud seina seest kostuvat kassi näugumist, asus ta olukorda lähemalt uurima ning märkas, et tõenäoliselt oli loom seinapraost sisse pugenud, aga välja enam ei saanud. Mees pani kassile nimeks Biso ja hakkas tema eest hoolitsema.

Metroojaama läheduses asuva kaupluse omanikuna sai Abdo sageli looma toitmas käia. Enda sõnul ei olnud ta kindel, kuidas hättasattunud looma aidata - metroojaama seina ta maha lõhkuda ta ei saanud. Nii hakkaski ta regulaarselt Bisole toitu ja vett tooma, andes seda loomale seinas oleva augu kaudu. Nii toitiski ta looma viis aastat. 

Abdo ei hüljanud kassi Isegi 2011. aasta Egiptuse revolutsiooni ajal, mil poed olid suletud ja elu seisis. 

Eelmisel kuul said Biso katsumused viimaks läbi. Keegi tundmatu oli postitanud Facebooki lehele "Aita ja päästa kodutuid loomi" pildi Biso sabast, mis seina sees olevast august paistis. Fotot hakati sotsiaalvõrgustikus jagama kuni see pälvis kohaliku loomakaitseaktivisti Mounira Shehata tähelepanu.

Shehata saabus teiste aktivistidega, et Biso vabaks lasta. Metroo töötajad keeldusid enne ülemuste saabumist seina maha lõhkumast. Seejärel pöördusid loomakaitseaktivistid palvega politsei poole, kes tuligi järgmisel päeval appi. 

"Kui me seina eemaldasime avanes meile 15 cm lai ja 4 m pikk hauakambrit meenutav pimik, kust tuli kohutavat lõhna,"  ütles Shehata ja lisas, et kassi toitmiskohas olid mustad ussid. 

Päästeoperatsioon kestis viis tundi ja seina eemaldamise järgselt kartis Biso välja tulla. Kui pimikusse sisenes metroo töötaja, et kass välja tuua, hakkas loom kartma ning põgenes. 

Allikas: Odditycentral