Kas sina toidad oma kassi krõbinatega, konserviga või annad pisut üht ja teist? Mõlemad on tasakaalustatud menüü seisukohalt head ning valik sõltub sageli sinust ja su kassi eelistustest.
Jagame mõningad veterinaaride poolt välja toodud fakte, mis sul otsust langetada aitavad.

Kuivtoidu plussid

Kuivtoit on üldiselt odavam kui sama kvaliteediga märgtoit. Kui rahaga on kitsas käes, tasub valida pigem kvaliteetsem kuivtoit kui madalama kvaliteediga konserv. Kuivtoitu on ka väga mugav hoiustada. Kui konservtoitu peab hoidma külmkapis ja see rikneb kiiremini, siis kuivtoitu saab hoida toas. Samuti ei pea söögikaussi ega selle ümbrust ilmtingimata iga kord pärast söögikorda pesema. Kuivtoidu suureks eeliseks on ka tema kasulikkus looma suuhügeenile. Kõvemat sorti krõbinad puhastavad kassi hambaid, sest ta on sunnitud neid närima. Nii tuleb krõbistamine kasuks tema tervisele ja hoiab ära ka hambaprobleemid.

Konservtoidu plussid

Märgtoidu söömisest keelduvad vaid vähesed kassid ja koerad. Kas põhjuseks on tekstuuri-, lõhna- või maitse-eelistused, pole teada. Tõenäoliselt on tegemist kõigi kolme faktori kombinatsiooniga. Ükskõik, mis põhjuseks ka ei oleks, võid siiski suhteliselt kindel olla, et su lemmik armastab konservtoitu isegi siis, kui ta varasemalt kuivtoiduga pisut pirtsutanud on. Konservid sisaldavad rohkem vett ja vähem süsivesikuid kui kuivtoidud. Mõningatel juhtudel on sellest looma tervise seisukohalt abi. Näiteks funktsioneerivad neerud ja põis paremini, kui kass ka toiduga vedelikku saab.

Kuidas valida
Olgugi, et mõned inimesed toidavad oma kasse kas ainult kuiv- või konservtoiduga, soovitavad paljud veterinaarid pakkuda mõlemat. Olenevalt võimalustest ja vajadusest võid anda kuivtoitu ning lisada sellele kaks-kolm toidukorda nädalas konservina.

Teine võimalus on anda konservtoitu iga päev, lisades sellele pisut krõbinaid. Kehakaalu seisukohalt on oluline silmas pidada, et sa kahe toidu kooskasutamisel kassile liiga palju kaloreid sisse ei söödaks.

Aruta erinevaid variante veterinaariga. Kiisu vajab tasakaalustatud menüüd, mis tuleb kasuks nii tema elustiilile kui ka tervisele. See võib tähendada, et annad talle, kas kuivtoitu, konservi või neid omavahel kombineerides hoopis minemat.

Allikas: petmd.com