Pisikene ja sügava silmavaatega Liisbeth leiti juba möödunud kevadel, kui ta õnnetu ja rääbakana juhuslikult Valga maakonna ühe talu õuele ilmus. See oli tema elus pöördeline päev. Liisbeth oli igasuguse lootuse kaotanud, ta oli näljane ja otsis vaid lohutust. Ta ei jaksanud enam ja lihtsalt lootis, et leidub keegi, kes teda aitab. See oli tema viimane võimalus.

Õnneks valis Liisbeth õige talu. Vaist oli see, mis ta heade inimeste käte vahele juhtis. Talu pererahvas aitas kassi elule. Talle pakuti kaitset, anti süüa ja juua ning jälgiti, et loomal oleks kõik hästi.

Küll aga ei olnud Liisbeth ainus kass, kelle vaist teda just selle talu juurde viis. Talu õuele kogunes teisigi kasse ja kuna neid muudkui kogunes, muutus peremees murelikuks. Ta pöördus Pesaleidja poole ja palus abi, kartes, et muidu on tema õuel varsti kassiuputus.

Kassid said kinni püütud, ära lõigatud ning osad neist elavad nüüd sealsamas talus oma õuekassi elu rõõmsalt edasi. Mõned neist paigutati ka hoiukodudesse ja nii läks ka Liisbethil, kes tõi ilmale ka pesakonna kassipoegi.

Nüüdseks on Liisbeth koos oma lastega hoiukodus juba mõnda aega juba elanud ja muutused on olnud märgatavad. Rääbakast ja hädisest kassist on saanud tagasihoidlik printsess, kes oma poegadega ringi trallib. Liisbeth on muutunud julgemaks ja söandab juba inimesele lähedale tulla, ettevaatlikult kätt nuusutada ning silma vaadata. Noor daam palub ka uste avamisel inimese abi ja ootab viisakalt, kuni keegi talle ukse lahti teeb, et siis saba püsti teise tuppa jalutada. Pai küsimiseni läheb veidi veel aega, kuid aeg, mil Liisbethist suur südametemurdja saab, ei ole enam mägede taga.

Nüüd on aga Liisbethi südamesooviks leida endale päriskodu, kus ta vaikselt kohaneda saab. Uuel perekonnal, kes noorele daamile oma koduukse avab, seisab ees põnev aeg, sest seda, kuidas kass ajaga kohaneb ja milliseid edusamme ta teeb, on väga põnev jälgida. MTÜ Pesaleidja sõnul tuleb selle preiliga veel tublisti tööd teha, et ka temast ükskord sülekiisu saaks, kuid kindlasti on see kass seda võimalust väärt. "Me tõesti loodame, et keegi annab ka temale võimaluse," kirjutab MTÜ Pesaleidja oma hoolealuse kohta.

Kui Sa tunned, et Liisbeth kuulub just Sinu perre või mõtled, kas see kass on Sinu jaoks see õige, võta Pesaleidjaga ühendust meiliaadressil info@pesaleidja.ee. Pesaleidja vabatahtlikud aitavad ja nõustavad rõõmuga!

Liisbeth on saanud kõik vajalikud parasiiditõrjed. Ta on steriliseeritud ja kiibitud ning valmis oma elus uue lehekülje pöörama!