Turvakodus kõige kauem kodu oodanud Ludeni kohta võib öelda küll veterankass, kuid mitte sellepärast, et tema turjale oleks kogunenud palju eluaastaid, vaid hoopis pikaajalise turvakodu kogemuse tõttu. Luden jõudis MTÜ Kasside Turvakodu hoole alla 2014. aasta jaanipäeva eel.

Olgugi, et Luden on üks väga kombekas kassipoiss, on tema koduootus tõesti lausa talumatult pikaks kujunenud. Miks keegi seda viisakat ja lummava välimusega kassipoissi veel endale pätsanud ei ole, jääb mõistatuseks, kuid Luden ei lase sellest end morjendada. Selg sirge ja saba püsti käib ta väärikalt mööda oma territooriumi ringi ja õpetab noorukeid.

Luden on kõik need aastad enda kasuks tööle pannud. Ta on õppinud palju häid kombeid ja jätnud selja taha terve koolitee. Kombekas kass teab, et laua peale ronimine ei ole härrasmehele kohane või kööki naistele appi minnes, tekitab ta seal pigem segadust, mistõttu ootab ta kannatlikult eemal, kuni talle söök nina ette tuuakse. Eriti hea meel on tal muidugi siis, kui aeg-ajalt magustoiduks pisut hõrgutavat kanahakkliha pakutakse. Armastus käib neil meestel ju paljuski ikka kõhu kaudu!

Luden loodab leida endale päriskodu, kus samuti häid kombeid ja maitsvat sööki hinnata osatakse. Omalt poolt lubab ta peale igat söögitegu omaniku sõrmed toidujäänustest hoolikalt puhtaks limpsida.

Kui tunned, et Sina või sinu tuttav igatseb oma perekonda sellist väärikat härrasmeest nagu seda on Luden, siis uuri lisa MTÜ Kasside Turvakodu kodulehelt või kirjuta neile otse!