On mitmeid põhjuseid, miks osad kassid oma väljaheite nähtavale jätavad. Üldiselt ei ole aga muretsemiseks põhjust.

Esimene põhjus on territooriumi märgistamine. Seda käitumist esineb sagedamini just isaste kasside seas, sest metsikus looduses elavate kaslaste jaoks on see loomuomane käitumine.

Leidub ka neid kasse, kes ei teagi, et oma väljaheitele tuleb liiv peale kraapida. Kui kassipoeg seda oma emalt ei õppinud ja ei näinud teda seda ka tegemas, siis pole tal lihtsalt sellist kommet välja kujunenud. Võib-olla on sinu kass üks nendest, kes lihtsalt ei ole seda tegema harjunud. Selles ei ole ka midagi halba.

Võib-olla on kassil liivakastiga seoses hoopis mingisugune mure, selle osas pead sa ise tähelepanelik olema. Ehk on liivakasti juures midagi, mis talle ei meeldi või mis põhjustab ebamugavusi. Äkki on liivakast tema jaoks liiga väikene või on liiv see, mis talle ei sobi? Liivakast peaks olema piisavalt suur, et kass saaks seal end mugavalt ümber pöörata, vastasel juhul ei taha ta seal üleliia kaua aega veeta. Kui probleem on kassiliivas, siis katseta erinevaid sorte ja leia oma lemmiku jaoks sobivaim.

Kindlasti jälgi ka seda, et liivakast oleks puhas. Kuna kassid on puhtuselembelised loomad, tahavad nad, et liivakast oleks korras ja värske liivaga täidetud. On palju neid, kes vaid seljuhul seda korrapäraselt kasutama nõustuvad.

Allikas: cuteness.com