Kas ta püüdis lohutada või kas on üldse mingi kindel põhjus, miks kassid kuuvalgel voodisse ronivad? Kuni teadlased kord kasside mõtted lahti kodeerida suudavad, siis seniks saame me ainult oletada. Mis sellist käitumist ajendada võib?

Kehasoojus

Üks võimalikest seletustest on see, et kasse meelitab ligi meie keha soojus. Kui puudub kaminatuli või muu kütteseade, mille kõrval end kerra tõmmata, võib meie keha samahästi sobida. Arvestades, et enamik meie kehasoojusest kaob just pea kaudu, võib see olla kassi öise magamisasendi taga peituvaks motiiviks.

Lõhn

Kuna kassidel on meist palju parem lõhnataju, on ka võimalik, et nad jõuavad meie voodisse oma nina järgides. Võib-olla pakub nende omanike tuttav lõhn neile turvatunnet ja rahulolu.

Hormoonid

Ehkki uuringud on näidanud, et koerad eritavad omanikega kokkupuutel mõnusat armastusehormooni oksütotsiini, siis kasside osas pole veel ühest otsust langetatud. On siiski võimalik, et ka nemad tunnevad end meie kaela ümber kerra keerates hormoonidest tingitud armastust.

Võib-olla teevad nad seda armastusest

Viimaseks võimaluseks, mis meile kõigile kindlasti meeltmööda oleks, on see, et nad poevad meile kaissu lihtsalt seltskonna pärast. Võib-olla kassid siiski armastavad meid.

Allikas: vetstreet.com