Soojus

Kassid eelistavad magada soojas. Nad on loomult laisad, mistõttu sätivad nad end võimalusel mõne soojusallika lähedale, et keha soojas hoidmiseks ise liigselt vaeva ei peaks nägema. Päiksepaistelisel päeval võib kassi samal põhjusel ka päikeselaigust magamas leida. Öösel on parim ja kõige soojem koht omaniku kõrval voodis.

Mugavus

Igaüks tahab end magades mugavalt tunda. Mugavust armastavad ka kassid, kes pehmest voodist ja suurtest suletekkidest osa tahavad saada.

Turvatunne

Kass on valvas loom, kes tänu loomuomastele instinktidele on alati ootamatuteks olukordadeks valmis, kuid une ajal tahab ka tema lõõgastuda. Sügav uni ja kaitsetu olek nõuab turvalist keskkonda. Omaniku külje all on selleks parim koht.

Armastus

Kass on vahetu ja siiras loom. Ta armastab oma perekonda ja näitab seda ka välja. Kass, kes omanikust hoolib, tahab tema lähedal olla nii palju kui võimalik. Tuttava inimese südamerütm ja rahulik hingamine rahustab looma ja tekitab temas turvatunnet.

Sinu iseäralik lõhn

Ka tuttav lõhn loob kassile turvatunde. Ta teab, et ta on hoitud ja kaitstud, kui viibid tema lähedal. Võid kindel olla, et kui kass sinu lähedal magab, oled üks tema lemmikutest!

Dr. Lynn Bahr selgitab, et omanikuga voodi jagamine on kassile täiesti loomulik käitumine, sest esimestel elunädalatel magavad kassipojad kõik üksteise kaisus. Lähestikku magamine hoiab neid soojas ja loob turvalise keskkonna. Paljud kassipojad võtavad selle harjumuse edaspidisesse ellu kaasa ja keeravad end samal põhjusel ka omaniku kõrvale kerra. Lemmikloomaga voodi jagamisel on positiivne mõju nii inimesele kui ka kassile.

Allikas: cuteness.com