Miks ta oma otsaesist vastu minu nägu hõõrub? Niisiis, kui kass oma otsaesise, põskede või külgedega vastu sinu keha puudutab ja teinekord oma pea vastu sinu nägu paneb, tähendab see, et ta paneb sulle peale oma lõhnu. Miks ta seda teeb? Ta peab sind oma territooriumi hulka kuuluvaks ning kui päris otse öelda, siis ta peab sind omaks. Kui ta sinu vastu oma otsaesise surub, on see ülim kassikompliment. Tea, et ta hindab sind väga!

Miks kass sülle tulles tagumiku püsti ajab? Olete kassi silitades ehk märganud, kuidas ta oma saba ja tagumiku püsti ajab? Kassi kehakeeles tähendab see seda, et ta on valmis vastu võtma uusi tutvusi ja tahab tervitusi vahetada. Teadupärast võõrad kassid esimest korda tutvudes nuusutavad teineteise tagumikku. Teine variant on, et ta palub sul sellisel ebameeldival viisil oma sabajuurel asuvat kohta sügada, mida ta ise hästi hammastega nakitsema ei pääse. Kassipulmade ajal üritavad emased kassid niimoodi kõutsides romantilisi tundeid äratada.

Miks on nii, et kui ma telefoniga räägin, on kass ka alati kohal. Oled tähele pannud, et alati, kui räägid telefoniga, on sinu kass kohal ja nõuab tähelepanu? Ta näeb sind rääkimas ja kuna kedagi teist toas pole, arvab ta, et räägid temaga. Loomulikult ta vastab ja tuleb pai küsima. Kui sa telefonivestluse ajal kassi paitad, annad sa talle enese teadmata positiivse signaali, et ta võib sellel ajal sinu tähelepanu nõuda. Sestap ongi ta alati kohal, kui sulle helistatakse.

Miks minu kass õhus saltosid viskab? Miks kassid õhku hüppavad ja end õhus olles keeravad ja pööravad? Mõnikord on põhjuseks palderjan, aga selline keeramine ja veeretamine tähendab üldiselt, et ta tahab sinu tähelepanu. Ja kui sa ta täheleapanuga üle külvad, kasutab ta sedasama taktikat ka teinekord.

Miks kass alati oma väljaheite ära peidab? Arvamus, et kassid on kombekad ja naljalt oma ekskremente laokile ei jäta, on meile justkui sisse programmeeritud. Tegelikult on nii, et metsikud kassid ei pruugi alati oma väljaheitele mulda peale kraapida, sest annavad teistele kassidele niimoodi teada anda, et territoorium kuulub neile. Emased kassid on hoolikamad. Nemad endale sellist "lohakust" lubada ei saa, sest peavad järelkasvule korralikke kombeid õpetama.

Miks kass mulle WC-sse järgi tuleb? Esiteks on suletud uks neile väljakutse, sest nad on uudishimulikud ja tahavad teada, mis seinte taga toimub. Teine põhjus on, et nad tahavad oma armastatud pererahvaga kontaktis olla ja kui ta leiab, et just see on õige hetk, siis tuleb sellega leppida.


Allikas: Mom.me