Kummalgi näopoolel on kassil umbes 12 vurru. Võib öelda, et kui kass on õnnelik ja lõdvestunud, on seda ka tema vurrud. See tähendab, et kui vurruotsad on suunatud kurvalt allapoole, on kass mingil põhjusel ärevuses. Kui vurrud on suunatud vastu põski, otstega veidi tahapoole, näitab see, et kass kas vihane või millegipärast hirmul.

Huvitav fakt: krussiskarvalistel LaPerm tõugu kassidel on ka krussid vurrud.

Kassi vurre ei tohi mitte mingil juhul lõigata, sest vurrud töötavad tähtsate sensoritena. Nende abil kassid orienteeruvad ja suudavad tunnetada isegi kõige õrnemaid tuulesuuna muutusi.

Vurrud kinnituvad juurte abil naha sügavatesse kihtidesse, kuid nagu kassi karvkate, vahetuvad ka vurrud. Vanad kukuvad ära ja uued kasvavad asemele.

Noorel kassipojal on vurrud sageli valged, aga looma vanuse kasvades võib nende värvus muutuda. Siinkohal saab võrdluse tuua inimeste juustega, mis samuti võivad eluaja jooksul värvi muuta.

Huvitav fakt: Bombei kassi vurrud on sama musta värvi nagu nende karvkate.

Kasside vurrud on väga tundlikud ning selleks, et hiirepüüdja end süües mugavalt tunneks, on soovitatav hankida toidukauss, kuhu ka tema vurrud täispikkuses ära mahuvad, mitte, et kass peaks toidupalade kättesaamiseks vurrud kitsasse kaussi suruma.

Rahvasuu räägib, et kui kassil on vaja end mõnest kitsast august läbi suruda, hindab ta olukorda kõigepealt vurrude abil. See tähendab, et kui vurrud läbi mahuvad, siis mahub ka kere. Ehk on üllatav, aga see ütlus vastab tõele! Kassile on vurrud igati asendamatud tööriistad.

Allikas: Iheartcats.com