Kuid need naised, olenemata sellest, kas stereotüüp nende kohta kehtib või ei, on võib-olla avastanud midagi erilist. Hiljutised uuringud näitavad, et inimesed, ja eriti üle 50 aasta vanused naised, saavad lemmikloomade omamisest suurt kasu. On tõestatud, et kassid on isegi kasulikumad kui koerad, ehkki see võib olla seotud kassiarmastajate iseloomuga. Kassid on näidanud, et suudavad muuta oma hooldajate elu paremaks, parendades nende füüsilist ja vaimset tervist.

Miks on naiste jaoks kassi omamine kasulik?

Üksikud, üle 50-aastased naised on tavaliselt rutiinile orienteeritud, kodukesksed inimesed, kellele meeldib rahulik elustiil, nii et neile sobib kass ideaalselt. Naiste vananedes aeglustub nende ainevahetus ja nad muutuvad vähem aktiivseteks. Üksnes see, et nad peavad kassi toitmiseks, tema eest hoolitsemiseks, süüa ostmiseks ja tema järelt koristamiseks tõusma, on päevane piisav kardiotrenn. Üksik naine tahab koju jõudes oma päevasündmusi kellegagi jagada ja kes sobiks selleks paremini kui kass? Nad kuulavad, ei nõua muud peale toidu ega kurda kunagi oma perenaise toiduvalmistamisoskuse üle. Inimesega võrreldes põhjustavad nad minimaalselt korralagedust ning pakuvad tingimusteta armastust ja kiindumust hoolimata sellest, millises meeleolus sa oled.

Kliiniliselt on tõestatud, et kassid parandavad inimeste, eelkõige naiste tervist. Üle 50-aastastel kassi omavatel naistel on näiteks väiksem risk surra südame-veresoonkonna haiguste või insuldi tagajärjel. Lemmiklooma paitades vabanevad kehas prolaktiin, oksütotsiin ja dopamiin. Need on kõik heaolu hormoonid, mis aitavad vähendada ka stressi taset.

Õnnelik kass, õnnelik elu

Kui sul on olnud stressirohke päev, siis veiniklaasi järele haaramise asemel istu lihtsalt maha ja paita oma kassi. Selle lühi- ja pikaajaline kasu kaalub oluliselt üles kõik muud lõõgastumisviisid. Samuti on tehtud uuringud selle kohta, kuidas kassid ravivad depressiooni ja ärevust, andes nende omanikele eesmärgitunde ja vastutuse, parandades eneseusku ja pakkudes seltsi. Need vallatud kaslased oskavad meid naerma ajada ja see on juba iseenesest hea ravim.

Aja jooksul saame oma lemmikutega tegeledes neist üha enam kasu. Saame nendega mängida, suurendades nii oma aktiivuse ja endorfiinide taset. Saame olla nendega hellemad, suurendades oma õnnehormoonide taset. Need meetmed parandavad pikemas perspektiivis meie elu, tervist ja rikastavad meie armastatud lemmikloomade elu. Läheksin isegi nii kaugele, et öelda: mida rohkem kasse meil on, seda suurem on kasu!

Allikas: petmd.com