Samamoodi nagu inimesed, muutuvad ka kassid vanemaks saades rahulikumaks. Ülienergilisest öisest jooksjast võib saada rahulik diivanipadi, kes lubab end lahkelt kõrva tagant sügada ja jälgib rahulikult sinu tegemisi. Kassid on öised jahimehed, kes veedavad suurema osa oma elust magades. Mõtle, kui palju veel vanem kass magada võib.

Eakamas kassis võivad avalduda uued käitumismustrid. Näiteks võib kass, kes on noorena olnud ülihäbelik ja ehk eraklikki, muutuda aastate lisandudes julgemaks ning otsib inimese seltskonda rohkem, kui varem. Põhjus on selles, et kui kassil on kindel kodu, kus ta saab end turvaliselt tunda, on ta valmis oma kestast välja tulema.

Eakam kass, kellel on varem kodu olnud, on inimestega harjunud ja tunneb kodust etiketti. Ta teab, kuidas kasutada wc-d ja et diivani asemel on küünte teritamiseks kraapimispost.

Vanema kassi isiksus juba väljakujunenud ning kui minna võtma varjupaigast eakamat looma, siis tasub kuulata sealsete vabatahtlike selgitusi ja soovitusi. Kui loomal ilmnevad kodus käitumisprobleemid, ei pruugi need olla seotud tema iseloomuga, vaid sageli on põhjuseks hoopis terviseprobleemid.

Nad oskavad elu nautida. See, kuidas vanem loom võib tundide viisi aknast välja vaadata ja oskab hetki nautida, õpetabki meidki hetkeks aega maha võtma ja tunnetama seda, mis on meie ümber.

Eakam kass ei vaja pidevalt sinu tähelepanu. Kui sul pole aega, et temaga kvaliteetaega veeta, saad ometi vaadata, kuidas ta õndsalt keel suust väljas magab või mürisedes norskab. Eakas olemine on suur töö ja selleks kulub palju und.

Eakad loomad on eakatele inimestele suurepärased kaaslased. Nad oma energilise nooruspõlve selja taha jätnud ning neile sobib vaikne elu. Samamoodi nagu inimesed, vajavad ka vanemad loomad kaaslast, kes neid kuulaks, silitaks ja kellega oleks lihtsalt koos tore. Kassipojad on küll armsad, aga see side, mis tekib inimese ja eakama looma vahel, on tugev, sest vanem kass oskab hinnata head kodu ja inimesi, kes temaga hästi käituvad.