Leia kassiga tegelemiseks sobiv aeg ja jää sellele kindlaks

Nii nagu on inimestel oma kindlad trennipäevad või treeningkava, võib selle ka oma lemmikule koostada, sest plaanist või kindlast kavast on palju lihtsam kinni pidada. Leia oma lemmiku jaoks igapäevaselt natukene aega. Parim aeg kassiga tegelemiseks on hommik või õhtu, päise päeva ajal on kassid unised ja armastavad pigem magada. Alusta igat päeva väikese mänguga või jäta selle jaoks ruumi hoopis õhtupoolikusse. Pööra oma kassile tähelepanu, veeda temaga aega ja paku talle mitmekülgset tegevust. Mängi temaga siis, kui tal on kõht tühi, kui kõht on täis söödud, lase kassil rahulikult magada.

Lase tal jahti pidada

Kass on kiskja. Proovi talle ka tubastes tingimustes leiutada mänge, kus ta neid instinkte kasutada saaks. Paku talle mägimiseks väikeseid mänguasju, mis sarnanevad loomadele, keda kassid jahivad, mida rohkem see mänguasi ka häält teeb, seda parem, sest see imiteerib kassi eest põgeneda püüdvat looma.

Vahelduseks on hea kasutada ka nööri otsas olevaid mänguasju ja laserkiirt. Erinevad mänguasjad hoiavad mängu põnevana. Hoolitse selle eest, et osade mänguasjadega saab kass mängida vaid koos sinuga. Pane need peitu, et kass neile ise ligi ei pääseks. Nii säilib kassil nende vastu suurem huvi ja ta ei tüdine neist peale esimesi mängukordi ära.

LOE VEEL | Tartus elab üks uhket tõugu staarkass, kes oskab üle neljakümne triki ja kel on fänne üle terve maailma. Vaata tema videot SIIT.

Ronimispuu ja erinevad turnimiskohad

Hoolitse ka selle eest, et kodus oleks kraapimispuu ja kohti, kus kass saaks turnida. Kassid armastavad kõrgusi, nad tunnevad end seal turvalisemalt. Mida rohkem on kohti, kus kass turnida saab, seda rohkem peab ta end ka liigutama. Ole loominguline ja ehita kassile erinevaid peidupaikasid.

Kasuta ära ka vanad pappkastid

Kassid armastavad igasuguseid karpe, neid saab uudistada, nende sisse saab hüpata ja pugeda ning need pakuvad kassile palju tegevust. Otsi üles mõned pappkastid ja ehita oma kassile neist midagi vahvat. See pakub talle tegevust ka siis, kui sina temaga parasjagu tegeleda ei saa. Karpe võid ära kasutada ka ajal, mil ise kassiga mängid. Viska pappkasti või peidukohta mõni pall ja jälgi, kuidas kass sellele järele sööstab. Pisikesest kastist palli välja urgitsemine pakub kassile palju rohkem huvi, kui niisama põrandal sellele järele jooksmine.

Naistenõges

Naistenõgesel on hämmastav mõju, see ajab paljud kassid tihtilugu lausa pöördesse. Proovi erinevaid mänguasju, mis seda sisaldavad. Piisab vaid selle nuusutamisest ja kassid elavnevad kohe. Naistenõgese ja selle mõju kohta loe lähemalt SIIT.

Vii kass jalutama

Kui võimalik, siis vii oma kass aeg-ajalt ka õue. See on suurepärane viis, kuidas kassi liikumisvajadust rahuldada. Loomapoodides on müügil spetsiaalsed traksid ja rihmad, mis on just kasside jaoks mõeldud. Kui kass ei ole varem õues käinud, siis harjuta teda traksidega tasa ja targu. Esmalt harjuta teda kodus. Pane talle traksid selga ja lase tal nendega lihtsalt toas olla. Alles seejärel, kui ta tunneb end kodus juba hästi, vii ta õue.

Välisukse taga asuv maailm on kassile väga huvitav ja lisaks liikumisvajadusele väsitab see teda ka vaimselt. Regulaarne jalutuskäik mõjub hästi teile mõlemale. Õues saab kass ka puu otsa ronida, jahti pidada ja lõhnamaailmaga tutvust teha.

LOE VEEL | Tartu kass Ada käib omanikuga tihtilugu jalutamas. Ükskord viisid seiklused ta otse kibuvitsapõõsasse. Ada teeb peremehele igasuguseid vigureid, loe tema kohta lähemalt SIIT.

Veeda oma kassiga regulaarselt aega. Tee seda iga päev! Jälgi, et tema toit oleks täisväärtuslik ja liikumisvajadus rahuldatud, nii püsib ta terve ja õnnelik. Ühine ajaveetmine lähendab teid ja parandab teie omavahelist suhet.

Allikas: cuteness.com