Kui tema omanik Brandon Flittonil kaatri pea 60 kilomeetrit eemal asuvasse Salt Lake City remonditöökotta sõidutas, ei olnud tal aimugi, et katte all peidab end üks surmani hirmunud kass. Kohe kui mehaanik katte pealt tõmbas, hüppas hirmunud Mittens kaatrist välja ja põgenes nii kiiresti, kui vähegi suutis.

“Kui me juhtunust kuulsime, riputasime loomulikult igale tänavanurgale meie kallist kadunud kassist sildid. Me otsisime teda kõikjalt lootes, et ta tunneb meie hääled ära ja lippab meie juurde tagasi,” rääkis Brandoni naine Cyndi ja lisas: "Mittens on ülimalt sotsiaalne ja sõbralik kass."

Kuid olenemata sellest, kui palju silte me üles panime ja mitu tundi me teda taga otsisime, Mittens ei ilmunudki välja. Perekond oli meeletult kurb. Nad teadsid, et Mittensil oli ka kiip, kuid sel korral ei aidanud isegi see. Nädalad möödusid ja keegi ei võtnud perega ühendust. 14aastane tütar Allison oli juba veendunud, et ta ei näe oma kassi enam iialgi.

Neli kuud hiljem juhtus aga ime. 51 kilomeetrit remonditöökojast idapoole elas naine nimega Alice Puleo. Ühel pealtnäha tavapärasel õhtul märkas ta samasugust valgete käpaotstega musta kassi. “Ma tõstsin sel hetkel toidukotte autost maha, kui kass mööda jalgteed minu poole jalutas ja häälekalt oma tühjast kõhust mulle märku andis,” meenutas Alice ja lisas: “Ta oli väga kõhna ja tundus, et ka pisut vigastatud. Hädasti otsis kass inimese kontakti, tema armastust ja tähelepanu.”

Kass oli väga näljane ja surmväsinud. Kui Alice ta Park City loomakliinikusse arsti juurde viis, siis kontrollis Dr. Carl Prior esimese asjana kiipi. Kui arst tänu kiibi olemasolule Flittonsite perekonnale helistas olid nad sõnatud. Mittens oli reisinud läbi Wasatchi mägede. See oli teekond, mis võttis tal aega lausa neli kuud.

Täna on Mittens turvaliselt tagasi seal, kuhu ta kuulub.

Allikas: shareably.net