Kolmevärviline Princess oli leidnud Austraalias Uus-Lõuna-Walesis asuvas Westoni linnakeses peatuspaiga naise juures, kes hoolitses nii tema kui ka tema poegade eest.

Sawyers Gully on Westonis asuv loomade varjupaik. Ühel päeval sai varjupaiga omanik Dee Weston teate naiselt, kes oli Pincessi oma maja trepil toitnud. Viimane teatas, Princessiga on lood väga halvad. Nimelt oli naise tige naaber kassi niimoodi vastu auto järelhaagist peksnud, et loomal murdus selgroog, mis muutis ta halvatuks. Peksmise käigus murdusid ka looma tagumised käpad ning hambad. Naine kutsus seepeale kohale loomakaitsjad ning esitas jõhkardi vastu kaebuse. Kassipojad toimetati Sawyers Gully varjupaika.

Kassi peeti surnuks, kuid järgmisel päeval oli ta ise tulnud naise trepile. Visa hingega loom oli end rasketele vigastustele vaatamata lohistanud kohta, kus ta viimast korda oma poegi nägi. "Tal kulus roomamiseks tunde ja ta talus meeletut valu, aga tema ainus instinkt oli oma poegade juurde jõuda," selgitas Wilson.

Princess võeti kaasa ja viidi poegadega uuesti kokku. Tubli kassiema hakkas saama ravi ning tema jaoks tehti ka korjandus ravikulude katmiseks. Princessi seisund on nii halb, et ta ei saa isegi oma loomulikke vajadusi rahuldada. Operatsioon ei tule arstide sõnul aga kahjuks kõne alla, sest võib olukorra veelgi hullemaks muuta. Dee Walton otsib viise, kuidas valmistada Princessile ratastool, et kass uuesti liikuda saaks.

Allikas: Petcha.com