Jah! Paljud kassid ja eriti mõned tõud on väga südamlikud. Nad armastavad süles lesida, oma nina meie kaela vastu nühkida ja tõesti ka kallistada. Birma, Ragdolli ja Lapermi tõugu kassid on näiteks tuntud "inimsõbralike" kassidena, kes sõlmivad tugevad sõprussidemed oma kahejalgsete pereliikmetega, selgitab dr Rebecca Jackson.

Kuidas omanik aru saab, kas tema kassile meeldib kallistamine?

Esiteks ei pista nad teises suunas jooksu, kui sind tulemas näevad. Kui su kass tõmbub kallistamise ajal pingesse, üritab minema pääseda või teeb kähedaid häälitsusi, annab ta sulle märku soovist, et ta rahule jäetaks. Teisalt, kui ta laseb end rahulikult süles hoida ja nurrub valjusti, et ta on ilmselt kallistuse üle väga õnnelik.

Kuidas on kõige parem kassi kallistada?

Kõigepealt ei tohi sa oma kassile ligi hiilida ega teda üllatada. Kassi magamise või söömise ajal ehmatamine või segamine võib lõppeda pigem kriimustuse kui koos mõnusalt ajaveetmisega. Alusta oma kassi õrnalt paitades, et näha, kas ta on kallistamiseks valmis. Ja ole hell. Mõned kassid jätavad karmi mulje, kuid neile tuleb lihtsalt ettevaatlikult läheneda. Ära haara temast järsult kinni ega suru teda tugevalt enda vastu. Ja lase tal minna, kui kiisul näib olevat ebamugav. Lase tal pigem enda juurde tulla. Mõned kassid eelistavad näidata kiindumust välja omaenda tingimustel. Istu või lesi oma kassi lähedal ja vaata, kas ta tuleb sulle kaissu. See võib olla parim meetod kasside puhul, kellele ei meeldi, et neid süllle võetakse, kuid kes siiski ihkavad tähelepanu.

Vaikse häälega öeldud kiitvad sõnad võivad su lemmikule samuti positiivselt mõjuda ja nii õpib ta, et kallistused on midagi toredat. Samuti pead teadma, millal tal minna lasta. Lühike kallistus võib hästi alata, ent kui su kass hakkab rabelema või üritab eemale tõmbuda, siis las ta läheb. Proovi hiljem uuesti, kui ta on rohkem lõõgastunud.

Allikas: petmd.com