Kasside armastus pappkastide vastu tuleb nende ürgsest instinktist. Põhjuseks on see, et need pakuvad turvatunnet. Kasti limiteeritud pind kaitseb looduses kaslast kiskjate eest ja samuti on see ideaalseks peidupaigaks, kus kass saaki saab varitseb nii, et ta saakloomale nähtamatuks jääb.

Kastide otsa või sisse ronimine ja sinna peitumine on osa kassi loomulikust käitumismustrist. Jäta kassile kasutamiseks üks või kaks pappkasti. See on odav ja käepärane viis, kuidas kassi elukeskonda rikastada ja tema elu põnevamaks muuta.

Paiguta kast ohutusse kohta, et kass sellega mängida ja lõbutseda saaks. Sa võid kasti sisse visata veel mõne kassi lemmikmänguasja või lõigata sinna paar auku, et kass saaks sealt käpa välja torgata või ise välja piiluda.


Pappkastid on kassi jaoks samuti ka turvaliseks magamiskohaks. Kuna kassid magavad keskmiselt 18 kuni 20 tundi, siis turvaline peidupaik magamiseks on nende jaoks väga oluline.

Aseta kasti sisse ka tema tekk ja suure tõenäosusega saab see sinu kassi meelispaigaks. Limiteeritud väikene ala ja turvalised seinad selle ümber tekitab kassis turvatunde ja hoiab normaalsena ka looma kehatemperatuuri, mis on looduses ellujäämiseks olulise tähtsusega.

Allikas: mnn.com