Helle ja Ruufuse teed ristusid Kassiabi hoiukodus ainult ühel põhjusel - neil diagnoositi FIP-i (kasside nakkuslik kõhukelmepõletik) kuiv vorm. Haigus, mis liikide vaheliselt edasi ei kandu (koerad haigusesse ei nakatu), kuid teiste kassidega kooselu pole siiski soovitatav. Niisiis koitis päev, kus Helle kolis hoiukodust, kus ta varasemalt koeraga sõprust sobitas, hoopis Ruufuse juurde, kes teda kohe märja ninamusiga tervitas.

Tol ajal, kui nad kohtusid, olid nende mõlema põletikunäitajad ülikõrged - 1:400 ning halveneva tendentsiga. Selliste analüüsi vastuste ja diagnoosi juures soovitatakse teha kassile olemine võimalikult mugavaks, sest leevendada saab vaid sümptomeid, kuid neidki ainult teatud piirini. Järjepidevate kehvade uudiste valguses jõudsid nii kogenud veterinaar kui ka kõige optimistlikumad vabatahtlikud järeldusele, et käidud on pikk tee ja selliste väljavaadetega õiglane lasta ainult vabatahtlikel endil koos Helle ja Ruufusega tee lõpuni käia.

Nii möödusid kuud, kus Helle ja Ruufus veetsid aega üksteise kaisus. Ruufus leidis endas selle ajaga uskumatu mängulõvi ja Helle jõudis järeldusele, et maailmas pole kõhupaidest paremat asja. Ja nii täitsid ja jätkuvalt täidavad nad koos olles toa rõõmuga ning on üksteises toonud välja parimad omadused.

Kuid kätte jõudis aeg raske südamega ja tulemusi aimates tervisekontrolli minna, kus tehti uued vereproovid. Saksamaa laborist tuli mõne päeva pärast vastus: põletikunäitajad on mõlemal 1:25. Uskumatu, mõlema kassi põletikunäitajad olid ligi 16 korda langenud alates ajast, kui Helle ja Ruufus kohtusid ning oma esimese ninamusi tegid!

Teate, mida Helle ja Ruufuse arst meile ütles? Tulemuste üle ühtaegu imestades ja rõõmustades ütles arst, et neil neljal käpal ning kahel hingel on veel pikk tee koos minna. Tee, mis peaks neid alustuseks siiski koju viima, mis oleks sama muinasjutuline, kui on olnud nende panus üksteise põetamisse. Ja ilmtingimata peab nende tee jätkuma koos, sest seda, mida need kaks üksteisele pakuvad... seda ei saa raha eest osta ja manustada.

Nii ootavadki Helle ja Ruufus kirja, mis teataks, et kuskil on nende kahe üksteise nimel elava kassi jaoks kodu mis igatseb neid juba ammu. Kodu, kes näeb diagnoosist kaugemale - sinna, kus on peidus imelised armastusväärsed pereliikmeid. Selle kodu kiri on oodatud aadressile kodu@kassiabi.ee

Kassiabi kassimuinasjuttude jätkumisele saab igaüks kaasa aidata - lähemalt võib võimalustega tutvuda Kassiabi lehel.