Toiduülejäägid võid vabalt kassile anda

Toit, mida meie sööme, ei pruugi kassile alati kõlvata, mistõttu ei ole hea oma lemmikut jääkidega alalõpmata kostitada. Kasside menüü peab olema tasakaalustatud ning inimese toit võib sisaldada midagi, mis kassile üldse ei sobi. Enne, kui kõik hea ja parema oma lemmikloomale annad, tee endale selgeks, mida kass süüa võib ja mida mitte.

Lapseootel naised peaksid kasse vältima

Kaslaste organismis leidub parasiiti, mis põhjustab haigust nimega toksoplasmoos. See võib rasedale naisele ohtlik olla küll, kuid parasiidid ei ole otseselt kassi küljes, vaid tema väljaheidetes. Samuti leidub kahjulikke parasiite nakatunud loomade toores lihas. Parasiitidega võvad olla saastunud ka korralikult pesemata puu-, köögi- ja juurviljad. Seetõttu oleks hea, kui sel ajal puhastab kassi liivakasti keegi teine.

Kui kass oma saba lehvitab, on ta õnnelik

Pigem on asi vastupidi: kassid liigutavad saba üldjuhul siis, kui nad on kas kurjad või hoopis millelegi väga keskendunud. Samas ei saa ainult saba põhjal midagi väita, kassi meeleolu lugemisel tuleb arvestada nii tema kehakeelt ja -hoiakut kui ka häälitsusi.

Küüniste eemaldamine on sama nagu küünte lõikamine

Küüniste eemaldamine on kirurgiline protseduur ja paljud peavad seda kassile kahjulikuks. Lisaks on see kassile väga ohtlik, sest kui kass peaks õue sattuma, siis on ta kaitsetu. Tal ei ole enam küüniseid, mis aitaks tal ohuolukorras põgeneda või end kaitsta. Samuti ei ole ta enam võimeline näiteks ka toas mööda ronimispuud ronima.

Kõik kassid vihkavad vett

Paljude kasside puhul peab see paika, kuid mõned kassid lausa armastavad vett. Näiteks selline tõug nagu Türgi Van naudib ujumist väga. Kui basseini pole käepärast, meeldib talle ka vannis sulistada.

Kassid ei pea trenni tegema

Tegelikult vajavad kassid nii füüsilist kui ka vaimset trenni samamoodi nagu koerad. Eriti palju tegevust vajavad need kassid, keda peetakse siseruumides. Teisisõnu peaks omanik koduse kassiga rohkem mängima, et kassi tervis püsiks hea.

Kassid peavad piima jooma

On vana levinud arusaam, et kassid ja piim justkui käivad kokku. Tegelikult pole see alati tõsi, sest sugugi mitte iga kiisu kõht ei kannata piima. Tulemuseks on kõhulahtisus, kassil on halb ja kehv olla. Lisaks võib sage piima joomine pikas perspektiivis põhjustada ka ülekaalulisust.

Piim ei ole tegelikult kassile vajalik, sest ta ei saa lehmapiimast mingit kasu, kui asi puudutab toiteaineid. Loomulikult võib aeg-ajalt kassile piima anda, aga üldiselt peaks kass ikkagi sööma spetsiaalset tasakaalustatud toitu, mis sisaldab tema elukvaliteedi tagamiseks kõiki olulisi toiteained.

Kass kukub alati käppadele

Tavaliselt peab see paika, sest kui kass kukub kõrgelt, jõuab ta end õhus vastavalt pöörata ja leida asend, mis on antud olukorras maandumiseks kõige parem. Kui kass kukub madalalt, ei ole tal sobiva asendi leidmiseks aega, mistõttu võib ta vahel isegi rohkem kahju saada. See muidugi ei tähenda seda, et kass ei saa kunagi viga, kui ta kõrgelt kukub. Väga kõrgelt kukkudes võivad suure põrutuse tõttu saada viga nii luud kui ka liigesed.

Kassid ja koerad on vaenlased

Kassid ja koerad võivad tegelikult omavahel väga hästi läbi saada. Eriti siis, kui nad saavad omavahel tuttavaks ajal, mil nad on väiksed. Paljudes perekondades elavad kass ja koer ühe katuse all väga õnnelikult koos.

Nurruv kass on õnnelik kass

On tõsi, et kassid nurruvad, kui nad on õnnelikud. Küll aga võib kass nurruda ka teises olukorras. Näiteks siis, kui kassil on valus, ta on haige või suremas. Nurrumine võib tähendada erinevaid asju ning kassi mõistmiseks on oluline jälgida ka tema teisi kehakeele märke.

Allikas: cuteness.com