Eile laekusid Eesti Loomakaitse Seltsile kaebused kahelt pealtnägijalt, kes olid tunnistaks Tallinnas Järve keskuses toimunud intsidendile, mis lõppes koera surmaga.

Veidi enne kella viit sisenes Järve keskusesse tumedat värvi ameerika kokkerspanjel. Segadusse sattunud koer jooksis keskuses edasi tagasi. Üks pealtnägijatest üritas koera kinni püüda, kuid turvamees hakkas koera välja ajama ja tegi seda karjudes ja plaksutades, mille peale koer paanikasse sattus, põgenes poest autoteele ja hukkus autorataste all.

Pealtnägijate sõnul selgitasid turvamehed, et neil on kohustus kõik keskusesse sattuvad peremeheta loomad ära ajada. Nad keeldusid ka koera laipa sõiduteelt ära koristamast ega näinud koera hukkumises endal süüd.

Eesti Loomakaitse Seltsi kommunikatsioonijuhi Liisi Moosaare sõnul esitas loomakaitse selts palve juhtunu selgitamiseks Selver AS juhtkonnale.

Liisi Moosaar rõhutas, et taolised juhtumid oleks välditavad, kui loomaomanikud ei laseks lemmikloomi omapäi jalutama. Ka paneb Moosaar inimestele südamele, et olenemata olukorrast tuleks ka loomadega olla siiski inimlik ja arvestav.