2014. aastal sündinud kass Ada elab Tartus tõelise kodutiigri elu. Siiski ei ole tema elu alati nii roosiline olnud. Väikese kassipojana elas Ada Viljandis. Ta oli tänavakass. Õnneks ei pidanud ta kaua oma elu eest võitlema, teda märgati ja nii jõudis ta Pesaleidja hoole alla. Eda võttis selle kassi endale Pesaleidja hoiukodust. Sellest, kuidas kass Ada lugu alguse sai, loe lähemalt SIIT.

Nüüdseks on sellest juba mitu aastat möödas ja selle aja jooksul on temast sirgnud tõeline kuninganna. Kui Ada Eda juurde jõudis, ei osanud mitte keegi arvata, et sellest pisikesest ja pelglikust kassipojast ühel päeval selline kodutiiger sirgub. Alles siis, kui Ada oli umbes kaheaastane, hakkas tema karv äkitselt vohama ja tagasihoidliku välimusega kiisust sai kass, kes köidab iga mööduja tähelepanu.

Ada on Tartu kohalik kuulsus ja teda tunnevad kõik ümbruskonna elanikud. Ada tunneb ka neid ja patseerib tihtilugu kortermaja trepikojas või hoovis ringi. Ta tervitab naabreid ja norib maiuspalasid ka külalistelt.

Ainus, keda ta ei salli, on võõrad koerad ja kassid. Kuna Ada on tõeline kuninganna ja tõeliseid kuningannasid mitu tükki kõrvuti elama ei mahu, hoolitseb Ada selle eest, et kogu tähelepanu oleks vaid temale suunatud. Ta ajab ära kõik kassid, kes vähegi julgevad oma käpa tema territooriumile asetada. Kui mõni koer juhtub mööda minema, vot siis virutab ta ka neile käpaga paraja hoobi - selline kass on Ada.

Kass Ada

Praegu on Ada dieedil. Arst ütles, et ka temal tuleb saledat joont hoida. Ada saab neli korda päevas spetsiaalset kuivtoitu. Kõik on grammi pealt ära kaalutud ja kellaajaliselt paigas. Ada teab seda, kuid sellest hoolimata näitab ta vahel oma pahameelt välja ja kolistab oma tühja toidukausiga. Ilmselt kirub ta mõttes seda arsti taga, kes ta dieedile pani.

Õnneks aitab Ada figuurile kaasa ka õues käimine. Seal turnib ta palju ringi. Ei tema hooli lumest või vihmast. Kui tuju tuleb, sulistab ta ka porilompides!

Kass Ada

Ada on äge kass! Tema tegemistest saad lugeda allpool olevatest artiklitest.