Kui paljud kassid hindavad privaatsust ja neile meeldib pigem omaette olla, siis on ka tõuge, kes otsivad rohkem lähedust. Kassid, kes armastavad seltskonda, inimese silitusi ning poevad igal võimalusel sülle.

Kindlasti ei ole allolevas nimekirjas kõik tõud ära mainitud ning kui sul on kogemusi mõne teise kassitõuga, siis anna sellest ka teistele teada. Nii leiab igaüks tema jaoks just selle õige kassi!

Scottish Fold

Shutterstock.com

Selle tõu esindajad armastavad tähelepanu ja hellitusi. Nad tahavad oma välja valitud pereliikmega veeta iga minuti päevast. Isegi teise tuppa ei saa sa ilma oma lemmikuta minna. Vaiksed ja muretud nagu nad on, sulatavad nad su südame hetkega. Scottish Fold sobib hästi lastega perre. Ta armastab lähedust ja ei tüdine süles nurrumisest.

Ragdoll

Shutterstock.com

Ragdoll on tõug, kes on vaikse ja laisa iseloomuga, sellest hoolimata hindab ta hellitusi ja tähelepanu. Ragdoll on ideaalne korterikass, sest ta on õnnelik, kui saab kõigist pere toimetustest osa võtta.

Tonkingi kass

Shutterstock.com

Tegemist on erakordselt sotsiaalse kassiga. Ta sobib perre, kus lemmikloom ei aja mitte omi asju, vaid tal on pereliikmena tähtis koht ja hellitustest puudust ei tule.

Selle tõu esindajad on väga jutukad ja peavad sinuga õhtuti maha kaasahaaravaid ja tõsiseid vestluseid. Tonkingi kassi jaoks ei ole elus midagi tähtsamat kui armastatud pereliikmete lähedus. Nad võivad veeta tunde kaisus nurru lüües.

Birma kass

Shutterstock.com

Birma kassid on intelligentsed ja südamlikud. Nad on õigel hetkel kohal ja teavad täpselt, mida sa teatud hetkel vajad. Kui sa oled õnnelik, siis on nad valmis mängima ja kui sa parasjagu oled väsinud ja tujust ära, siis oskavad nad sind vaikselt lohutada. Birma kass on väga mänguline tõug ja jääb lustlikuks kõrge vanuseni. Ta sobib hästi lastega perre.

Siiami kass

Pixabay.com

Siiami kasse on lihtne ära tunda tänu nende iseloomulikule värvile ja mandlikujulistele sinisilmadele.
Nad on väga intelligentsed, elavad ja lõbusad kassid. Siiami kassid armastavad tähelepanu ja nad võivad selles osas olla väga nõudlikud. Neile ei meeldi ignoreerimine ja nad peavad alati olema tähelepanu keskpunktis. Siiami kassid peavad end pigem inimesteks kui kassideks. Nendega ei hakka kunagi igav.

Kuriili lühisabaline kass

Kuriili lühisabaline kass on intelligentne ja sotsiaalne. See kass armastab paitust ja hellitusi. Ta on agar suhtleja ja saab kergelt sõbraks nii pereliikmete kui ka külalistega.

Shutterstock.com

Ka teistesse pere loomadesse suhtuvad need kassid hästi jäädes truuks sõbraks pikkadeks aastateks. Oma olemuselt on nad väga karismaatilised.

Sfinks

See, karvutu ja haruldase väljanägemisega kass on rõõmsameelne ja lõbus kaaslane. Sfinks sobib aktiivsesse perre, sest ta vajab inimeste tähelepanu. Tähelepanu keskpunktis olles tunneb see kass end mugavalt.

Shutterstock.com

Ta ei sobi inimesele, kes soovib vaikset ja kuulekat kassi. Intelligentsete ja mänguhimulistena armastavad nad ka laste ja teiste loomade seltskonda.

Otsid endale tõeliselt suurt ja karvast kassi? Vaata tõeliseid kodutiigreid SIIT.

Allikas: petmd.com

Jaga
Kommentaarid