1. Neil on imeilusad kollased silmad. Selle põhjus on melaniinis. Melanismi vastand on albinism – osaline või täielik värvaine ehk pigmendi melaniini puudumine.

2. Karv viitab vanusele. Nende must karv võib aja jooksul kohati valgeks muutuda – umbes samal moel, nagu inimesed lähevad vanadusega halliks. Mõistagi võib see juhtuda kõigi kassidega, aga paistab kõige paremini silma mustadel kassidel.

3. Nad on kui kameeleonid. Okei, mitte päris kameeleonid, aga kas oled tähele pannud, et musta kassi karv vahetab päikese käes justkui värvi? Näiteks võivad nad suvel ereda päikesevalgusega paista hoopis punakaspruunid. Kusjuures tegelikult on enamikul mustadest kassidest karvas pisut tuhmimaid kohti. Selle üle, et kass pruuniks jääb, ei tasu aga muretseda, sest sügisel saab kiisu oma ilusa läikiva musta kasuka tagasi.

4. Nad ei vaja pidevat puhastamist. Oled näinud, kuidas su valge kass poris püherdab ja näeb pärast seda välja nagu suitsupilv? Sellise hirmu võid mustade kasside seltsis täiesti unustada! Nad näevad ka pärast kõiki oma püherdamisi ja rännakuid endised välja.

5. Neil on tugev immuunsüsteem. Mõned teadlased on leidnud, et mustad kassid on vastupidavamad haigustele, näiteks kasside immuunpuudulikkuse viirusele (FIV).

Ilusat musta kassi päeva!

Allikas: littlethings.com