Küsimusele, kas kassid kiinduvad naistesse rohkem kui meestesse, on oskab anda vastuse Sussexi ülikooli käitumisökoloogia õppejõud ja kassiomanik Karen McComb, kes selgitab, vastuse küsimusele, miks on naised paremad kassidega suhtlejad võib anda asjaolu, et kassid suudavad oma hääleaparaadi abil teha beebi nuttu meenutavat heli. See tähendab, et kass teab, kuidas südameid võita - tema õrnahäälne vaikne näugumine ei jäta külmaks ühtegi kassisõpra. Kassidele vastupandamatule "kõnele" vastavad nii mehed kui naised, aga naistes lööb hoolitsev emainstinkt rohkem välja.

"Kui kass näeb, et ma hommikul ärkama hakkan, tuleb ta kohe minu juurde, hakkab nurruma, teeb neid imearmsaid pehmeid näuguvaid häälitusi ja sätib end otse minu pea juurde istuma, justkui selleks, et kindel olla, et ma sellest kõigest kindlasti osa saan," jagab Mc Comb oma kogemusi.

Kassid loomad, kes armastavad füüsilist kontakti. Isegi omavahel olles näitavad nad välja ühtekuuluvust üksteist armsalt ja õrnalt tõugates, oma nägusid teineteise vastu hõõrudes või isegi üheskoos kõrvuti magades. Seesama lähedusevajadus iseloomustab ka kasside suhet inimesega.

Kassiomanike seas läbiviidud uuringud näitavad, et tõepoolest, kassid kipuvad naistesse rohkem kiinduma kui meestesse, kuid ühest põhjust, miks kassid naisi eelistavad, on raske välja tuua. Põhjus võib olla selles, et naistele on omane rohkem hellust pakkuda, ja see omakorda julgustab kasse neile lähenema ka kergemini kontakti looma. Kassid võivad naistele meenutada ka väikesi beebisid, kes vajavad hoolt ja armastust, mida naised omakorda nii varmad jagama on.

Tegelikult ei ole kassi jaoks oluline, kas tema toidukausi täidab ja temaga mängib mees või naine. See asjaolu ei vähenda kassi jaoks nende tegevuste kvaliteeti. Küll aga loeb kassi jaoks see, kuidas inimene talle oma lahkust väljendab. Kui inimene jagab kassiga kiindumust, olgu selleks siis maitsev toit, mugav magamisase või pehmed mänguasjad, siis kass võtab selle lahkuse igati vastu ja vastab omalt poolt samaga, ja just nii nagu tema seda oskab.

Allikas: The Daily Cat